O ducem mai rău ca anul trecut. În judeţul Galaţi, mai puţini salariaţi, mai mulţi şomeri

O ducem mai rău ca anul trecut. În judeţul Galaţi, mai puţini salariaţi, mai mulţi şomeri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din datele furnizate de Inspecţia Muncii, la mijlocul lunii decembrie, la nivelul judeţului Galaţi, erau în jur de 113.500 de salariaţi, cu aproape 2.000 mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. De altfel, aceeaşi tendinţă de uşoară scădere a numărului de angajaţi s-a resimţit şi la nivel naţional. Numărul mai mic de salariaţi gălăţeni e reflectat, de altfel, şi în statisticile privind rata şomajului, care a crescut, de la 8,69 la sfârşitul anului trecut, la 9,54 în decembrie anul acesta. Cei care şi-au pierdut locul de muncă în ultimul an provin, în mod egal, din mediul privat şi din societăţile de stat, mai reiese din datele furnizate de Inspecţia Muncii din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Citit 1577 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2013 11:34

7 comentarii

 • postat de Ion Cetateanu
  Marți, 24 Decembrie 2013 04:52
  79.116.96.***
  Parca acum un an alianta USL promitea marea cu sarea . Banuiam ca sunt mincinosi dar nici chiar asa . Recent primulministru se impauna cu absorbtia crescuta a fondurilor europene uitand sa spuna ca fondurile vin de la UE la unul ,doi ani de la executarea proiectului ,la fel si cu autostrazile inaugurate ,incepute in hulita guvernare precedenta . Despre scaderea dramatica a nivelului de trai nu a suflat nici o vorbulita . Bine ar fi sa ia pulsul pensionarilor care l-au adus la putere ,sa vada cum de la o zi la alta fac ciocul tot mai mic si ofteaza tot mai tare , maraind ca au fost prosti cand au votat.....Guvern si guvernare ca pe timpul lui Tariceanu nu cred ca mai pupam ,pacat ca acum se strica prin alianta ce au facut atunci.
  0
  2
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Marți, 24 Decembrie 2013 03:26
  174.6.111.***
  Galatean fiind, cred ceea ce spune articolul de fata, si ca -deci- treburile merg din rau in mai rau.
  Iata insa ce ne spune [i]responsabilul politic - adica "face si desface" fara sa plateasca, Ministrul:
  http://www.monitoruldegalati.ro/national/mariana-campeanu-circa-240-000-de-persoane-au-iesit-din-zona-riscului-de-saracie
  Daca au iesit 240.000 de "persoane" din zona "de risc" asaraciei, probabil ca au "intrat" in zona sigura a saraciei "fara risc" de a gasi un loc de munca..., unde se lasa orice speranta legata de guvernarea Romaniei.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel
  Luni, 23 Decembrie 2013 21:42
  92.80.171.***
  Sunt bolnav psihic, handicapaT, avortat in sant, fiu rezultat al impreunarii unei catele in calduri cu un muflon beat din Radu Negru din Braila. Sunt conceput intre vagoanele trenului Regio Buzau ---Galati si deci...va rog sa ma intelegeti ca sunt retard mintal ca mai tot neamul nostru de la maimuta si pana la noi, toata gloata si gloabele ce poarta numele de rahat: FRESNESCU sunt toti cretini, dobitoci, jeguri penale, trantori, puturosi, lenesi, asistati-social, derbedei betivi de crasme ieftine, vagabonzi si taraie ogheala!!! Astia suntem noi, neamul lui Fresnescu! O adunatura de zoaie si spurcaciuni!!! O familie de lingai, fanfaroni prosti si derbedei. Cu trecerea anilor am devenit homosexuali. De fapt se practica de ani buni la noi in familie homosexualitatea si incestul: eu cu tata, sora mea cu mama, pe intuneric toti la gramaga care cum ne nimerim. Asta este familia Fresnescu din Braila: cea mai depravata si imputita!!!
  Va respect galatenilor ca nu aveti si voi un retard ca mine care sa se se dea in stamba ca BOUL!!! Eu sunt bou, cretin si destesticulizat cu bube in cap, c a c a t la nas si muci la c u r !! Pentru mine mama si tata sunt nisten zoaie care m-au conceput in galeata cu zoaie si laturi. Apoi m-au lepadat in latrina din fundul curtii cu continutul careia -la fel ca tot neamul lui Fresnescu- m-am hranit. Azi aveti rezultatul: Fresnescu Ionel = handicapatul Brailei. Prostul Brailei! Zdreanta Brailei!!! O scursura a Brailei, eunuc si fricos precum iepurele la colt!!!
  1
  2
  Raportează
 • postat de David
  Luni, 23 Decembrie 2013 20:26
  82.137.8.***
  Din pacate, in acest oras exista o majoritate de oameni care isi au locul in alte zone ale judetului Galati , si care contesta munca din ce in ce mai grea a unor privati !
  0
  2
  Raportează
 • postat de Nepacalit
  Luni, 23 Decembrie 2013 20:06
  92.85.141.***
  Stiu ei, politicienii care insfaca ciolanul Puterii, de ce numesc oameni de-ai lor in toate sectoarele! Sa ne imaginam ca aceste date ar fi fost raportate de un serviciu nedirijat politic. A scazut doar cu 2000 numarul salariatilor? Dar daca nu ar fi sporit numarul bugetarilor cu lipitorii de afise?
  0
  1
  Raportează
 • postat de un galatean
  Luni, 23 Decembrie 2013 16:23
  79.116.109.***
  Alexandra Chivu, director de recrutare la Endava: Angajăm 100 de specialişti IT în Bucureşti în următoarea jumătate de an

  Endava, subsidiara locală a furnizorului britanic de servicii IT de business, va recruta aproximativ 100 de oameni până la finalul lunii iulie pentru a extinde echipa din se­diul din Capitală până la 350 de spe­cialişti IT, explică Alexandra Chivu, Head of Talent Management and Re­cruit­ment pentru sediul din Capitală al fur­nizorului de servicii IT de business. În prezent, Endava are 900 de angajaţi în total, în sediile din Bucureşti, Cluj şi Iaşi

  „Suntem într-o continuă căutare de specialişti în domeniu pentru că până la finalul anului 2014 vrem să ajungem la aproximativ 400 de angajaţi (în Bu­cureşti - n.red.). De alt­fel, în ultimele 12 luni, numărul de angajaţi s-a dublat şi, automat, şi bugetul de training s-a majorat cu cel puţin 50%“, spu­ne Alexandra Chi­vu, cea care con­duce politicile de HR ale celor 260 de angajaţi din sediul Endava din Bu­cureşti, unde media de vârstă este de 28 de ani.

  Recrutarea de specialişti în IT a devenit însă extrem de dificilă, mai ales în Bucureşti, unde se regăsesc unele dintre cele mai puter­nice firme de profil din lume şi unde numărul absolvenţilor de studii în domeniu, liberi de contract, este tot mai mic în fiecare an. Prin urmare, Endava are dificultăţi în a recruta programatori care cunosc tehnologii precum Oracle Application Develop­ment Framework (ADF), Ora­cle Servie-Oriented Architecture sau IBM Message Broker. Principalele mo­tive ar fi faptul că acestea nu se învaţă în şcoală, iar numărul compa­niilor din Bucureşti care le folosesc sunt încă puţine. Astfel, perioada de re­crutare pentru o asemenea poziţie poate ajunge şi la două luni, faţă de trei săptămâni cât durează, minimum, o recrutare.

  Oare la noi in Galati nu se poate deschide o filiala Endava, avand in vedere existenta Parcului de Soft cat si Facultatea de Automatica, Calculatoare, Inginerie Electrica si Electronica ?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Multumim din inima partidelor !!!!....
  Luni, 23 Decembrie 2013 14:31
  89.137.220.***
  ....si alesilor....
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.