Comercianţii de petarde, luaţi la puricat. Controale în Galaţi şi în toată ţara

Comercianţii de petarde, luaţi la puricat. Controale în Galaţi şi în toată ţara
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspecţia Muncii derulează în perioada sărbătorilor de iarnă o campanie naţională de verificare a legalităţii comercializării articolelor pirotehnice, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi. Pentru a putea deţine, comercializa, transporta şi depozita articole pirotehnice, persoanele juridice trebuie să aibă autorizaţie din partea ITM Galaţi şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.
Vânzarea articolelor pirotehnice se face numai în spaţii de comercializare special amenajate, în condiţii stabilite prin norme tehnice. Transportul şi mânuirea articolelor pirotehnice se efectuează de către personal special instruit. Articolele pirotehnice se păstrează în ambalajul original sau în unitatea de ambalare cea mai mică a furnizorului.
Eticheta articolelor pirotehnice comercializate trebuie să cuprindă informaţii complete în limba română. Persoanele juridice autorizate au obligaţia să comercializeze articole pirotehnice din categoria 1 şi P1 şi numai către persoane mai mari de 16 ani.
Încălcarea prevederilor legale referitoare la transportul, depozitarea şi comercializarea articolelor pirotehnice poate fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 1.000 lei şi 7.500 lei, iar dacă faptele întrunesc condiţiile cerute de lege pentru a fi considerate infracţiuni, acestea pot fi pedepsite cu închisoare de la trei luni la cinci ani, se mai arată în comunicatul de presă al ITM Galaţi.

Citit 1336 ori Ultima modificare Joi, 26 Decembrie 2013 14:48

2 comentarii

 • postat de gabi
  Vineri, 27 Decembrie 2013 23:14
  109.102.89.***
  @Zola, n-ai sa vezi!! Baga-ti mintile-n cap ca aia-s pusi deoparte! Nici daca faci sesizare nu se intampla nimic! N-ai vazut ca politistii trec si se uita pe partea cealalta? In asa tara traim...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zola
  Joi, 26 Decembrie 2013 16:54
  5.13.162.***
  In piata centrala, vis a vis de farmacie si BCR(intersectia Traian cu Tecuci), niste tigani si-au scos mesele afara si vand produse pirotehnice de toate soiurile periculoase. Mai sus si mai jos de acest punct de vanzare cu 100 de metri, tigani din familie fac cu rondul sa previna eventuale controale. Bagati-i la racoare !
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.