Acuzaţii grave aduse angajaţilor Transurb: Furturi de motorină şi bani încasaţi fără a elibera bilete

Acuzaţii grave aduse angajaţilor Transurb: Furturi de motorină şi bani încasaţi fără a elibera bilete
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viorel Cumpănici, un tânăr abonat Transurb, pe care l-am întâlnit, joi, în cartierul Micro 21, ne-a semnalat o serie de nereguli cu privire la activitatea unor angajaţi ai Transurb, societatea locală de transport în comun aflată în subordinea CL. Gălăţeanul, în vârstă de 37 de ani, ne-a povestit cum se „evaporă” motorina din rezervoarele unor şoferi de autobuz şi cum conducătorii auto încasează bani de la călători fără a elibera şi bilete în schimb.

„Sunt o grămadă de hoţi acolo, la Transurb, începând de la şoferi. Am mers cu autobuzul, l-am văzut cu motorina lângă el, în bidoane, oprea în staţie, lăsa motorina unde trebuia - era o maşină parcată. Iau bani, dar, în schimb, nu dau bilete. Le-am făcut plângeri, încă de acum un an de zile. M-a chemat directoarea, am stat de vorbă în legătură cu subiectul privind motorina şi mi-a spus că va lua măsuri. Am întrebat-o, după ceva timp, ce măsuri a luat şi mi-a spus că l-a sancţionat cu 10 la sută din salariu. Păi omul acela a furat”, ne-a spus tânărul.

Viorel Cumpănici şi-a exprimat nemulţumirea şi vizavi de faptul că unii dintre şoferii autobuzelor 29 şi 10 nu respectă traseele aprobate de Consiliul Local. „Nu se respectă programul, orele la care trebuie să ajungă în staţii. Sunt şoferi care conduc autobuze 29 şi 10, care nici măcar nu respectă traseele. Ar trebui să meargă prin Francezi, dar ei dau tot înainte pe Strada Brăilei şi nu mai ajung pe Regiment 11 Siret. Mă deranjează foarte tare aceste lucruri”, a afirmat abonatul Transurb.

Genica Totolici, directorul societăţii, a respins acuzaţiile tânărului, afirmând că „poate fi o persoană care are ceva cu şoferul” şi a precizat că pentru a nu mai exista astfel de acuze a solicitat montarea unui sistem de supraveghere video în autobuze şi troleibuze. „Nu mă pot lua după un călător. Nu ştiu să spun dacă este aşa. Poate fi o persoană care are ceva cu şoferul. Am mai găsit situaţii în care au fost prinşi fără bilet şi spuneau că i-au dat bani şoferului, dar nu era adevărat. În ceea ce priveşte furtul, există organe abilitate în acest sens. Fiecare şofer are norma sa de consum, iar dacă iese în minus o plăteşte. Nu sunt asemenea cazuri decât foarte rar. Atunci se fac analize pentru a vedea de ce”, ne-a declarat directorul Transurb.

Citit 4227 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2014 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.