O elevă de la Şcoala 28 - vicecampioană mondială la karate

O elevă de la Şcoala 28 - vicecampioană mondială la karate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi pare că este doar un sport practicat de băieţi, karate are destui adepţi şi din rândul fetelor. O iubitoare a acestui spor încă de la şapte ani, atunci când a văzut prima oară un antrenament de karate, gălăţeanca Diana Lupu a ajuns, anul trecut, să câştige competiţii importante. Ea deţine centura maro, iar la categoria sa de vârstă (10 – 12 ani), este vicecampioană naţională, campioană europeană, dar şi vicecampioană mondială, toate la kumite individual feminin.

Cele trei medalii, primite la concursuri organizate pe parcursul anului 2013, îi amintesc că rezultatele nu se obţin peste noapte. Diana are antrenamente la sfârşitul fiecărei săptămâni, sub îndrumarea instructorilor Mihai Cristian Tâmpeanu, Alin Daiciu sau Bernard Redu, dar, înaintea unei competiţii importante, ea trebuie să se pregătească zilnic la Clubul Sportiv Kodo Galaţi.

Însă micuţa sportivă spune că tocmai acest sport a învăţat-o să se disciplineze şi să se organizeze, astfel încât să împace cât mai bine activităţile de la şcoală, cu cele sportive şi cu cele recreative. De altfel, elevă în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială nr. 28, Diana Lupu se poate mândri că este campioană şi la învăţătură, deoarece are doar note de zece pe linie. Deşi deviza ei este „Ai pierdut, continuă, ai câştigat, continuă”, până acum mai mult a câştigat, dar suntem convinşi că are înţelepciunea să înfrunte orice eşec. 

„E un sport care necesită mari sacrificii, iar pe această cale le mulţumim nu doar antrenorilor, dar şi profesorilor care o înţeleg atunci când ea este nevoită să participe la competiţii în alte oraşe. Totuşi, copiii ar trebui să fie încurajaţi să practice un sport, indiferent de sacrificii”, spune mama Dianei, cea care a însoţit-o la prima întâlnire a fetei cu karatele, acum patru ani.

Citit 3194 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2014 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.