Scandal la Asociaţia 510/ Un şef de scară a falsificat semnăturile locatarilor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Scandal la Asociaţia 510/ Un şef de scară a falsificat semnăturile locatarilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele Asociaţiei 510, cât şi câţiva dintre şefii de scară, au vrut schimbarea cenzorului, pe motiv că îşi depăşea atribuţiile şi vedea ilegalităţi peste tot * Mai mulţi şefi de scară din cadrul Asociaţiei sunt acuzaţi că au falsificat, în acest scop, semnăturile locatarilor * Unul dintre aceştia recunoaşte falsul în acte, dar preşedintele asociaţiei spune că nu crede aşa ceva


Fostul cenzor al Asociaţiei de proprietari nr. 510, Petrica Nicoară, a venit la sediul redacţiei pentru a reclama faptul că unii dintre şefii de scară de la blocul K au falsificat semnăturile locatarilor pentru a fi înlocuită. Potrivit acesteia, şefii scărilor 3, 5, 6 şi 7 au contrafăcut semnăturile vecinilor lor, pentru ca preşedintele de asociaţie, Cristian Brătescu, să rămână în funcţie, iar cenzorul, respectiv dumneaei, să fie înlocuit. Potrivit doamnei Nicoară, preşedintele şi şefii de scară nu au mai vrut-o pentru că verifica la sânge legalitatea actelor, execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli şi gestiunea financiar contabilă.

„Nu am vrut-o eu”

Falsificarea semnăturilor pentru înlocuirea cenzorului şi păstrarea în funcţie a preşedintelui s-a adeverit, cel puţin la scara 5. Niciunul dintre locatarii chestionaţi de la scara 5, unde, potrivit fostului cenzor, toate semnăturile au fost falsificate, nu şi-a recunoscut semnătura şi nici pe cea a celorlalţi membri ai familiei. Surprinzător este că, la o discuţie cu cel care a strâns „semnăturile” pe scară, pentru înlocuirea cenzorului, respectiv cu Petrică Cheşcu, acesta recunoaşte deschis că a falsificat toate semnăturile colocatarilor săi. Ba mai mult, potrivit acestuia, la momentul respectiv nici nu era şef de scară, dar şi-a însuşit această misiune ca membru în Comitetul executiv. „Am falsificat pentru că se bagă peste oameni şi nu îi lasă să-şi facă treaba. Nu îl înghite pe domnul preşedinte, Cristian Brătescu. Oamenii nu ştiu, numai eu m-am zbătut. De ce să îi întreb dacă vor, nu am vrut-o eu! Da, am semnat. Fals, la puşcărie! Îşi bagă nasul. Nu este bună. Se bagă în administraţie, se băga peste preşedinte, ea făcea şedinţe”, ne-a declarat Petrică Cheşcu.

Preşedintele de asociaţie declară că nu a ştiut

Pe de altă parte, contactat telefonic, preşedintele Asociaţiei, Cristian Brătescu, spune că nu ştie de aşa ceva, iar declaraţia lui Petrică Cheşcu cu siguranţă nu a fost serioasă. Potrivit acestuia, chiar şi cu falsificarea a treizeci de semnături, doamna Nicoară tot nu ar fi reuşit să rămână cenzor. „Au fost peste 100 de semnături pentru înlocuirea ei. Doamna vrea să controleze totul şi are impresia că peste tot sunt numai ilegalităţi”, explică preşedintele Asociaţiei, Cristian Brătescu, care continuă prin a spune că doamna Nicoară nu are studii de specialitate şi oamenii au vrut înlocuirea ei cu cineva care să aibă studii economice.

Tubul de hotă cumpărat din banii asociaţiei

Printre neregulile pe care le-a sesizat fostul cenzor este şi faptul că banii strânşi, la un moment dat, de către şeful scării 6, Ionel Covrig, au fost folosiţi şi pentru achiziţionarea unor bunuri de folos personal, cum ar fi un tub de hotă. Astfel, unul dintre bonurile cu materialele achiziţionate pentru reparaţiile pentru scară conţinea şi un tub de hotă, bonuri ataşate la referatul de necesitate vizat de preşedinte. „Bonurile cu materiale nu corespund cu ceea ce scrie în referat, pe un bon, printre alte materiale, are şi un tub de hotă”, a spus Petrica Nicoară. Potrivit acesteia, şeful de scară a făcut un al doilea referat în care bonul respectiv este înlocuit cu un altul.

„Da, a fost strigător la cer. Pe bonul de materiale a pus tub de hotă. A sărit atunci lumea. Nu avea de unde să justifice şi a adus alte bonuri”, îşi aminte un locatar.

Replica în acest caz a venit tot din partea preşedintelui Asociaţiei: „Nu există aşa ceva. Probabil omul a mai luat şi altceva pe acelaşi bon, dar asta nu înseamnă că a plătit produsul din banii daţi de locatari. Domnul Covrig este de 16 ani şef de scară, iar dacă mergeţi pe la toate scările veţi vedea că scara unde este dumnealui şef este cea mai curată. A fost prima scară cu interfon din cele şapte, prima scară care a avut senzori de lumină. Este scara la care s-a schimbat tot la subsol, iar doamna Nicoară nu a făcut decât să pună beţe în roate”.

„Nu sunt plătit la program”

Atât doamna Nicoară, cât şi alţi locatari sunt nemulţumiţi de faptul că preşedintele nu este de găsit niciodată la asociaţie şi că nu respectă programul de patru ore. De asemenea, potrivit acestora, preşedintele nu a mai ţinut o şedinţă de comitet executiv din luna mai. „Eu nu ţin nici cu unul, nici cu altul, dar a fost o singură şedinţă de comitet, din luna mai. Trebuie să fie lunar o şedinţă de comitet, însă nu se organizează. El spune că nu are timp să organizeze şedinţe. Este profesor la şcoală, este administrator la două asociaţii, plus preşedinte la această asociaţie”, ne-a spus Vasile. Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei spune că important este să fie rezolvate problemele, ceea ce şi încearcă să facă. „Eu nu sunt plătit la program. Ori de câte ori a apărut o problemă s-a rezolvat cât de repede, dar când nu-i nimic de făcut n-are rost să stau să mă uit la pereţi. Sâmbătă s-a spart o conductă pe scară, am rezolvat. Apoi pot fi contactat telefonic. Ce e mai important, să stau patru ore la program sau să rezolv problemele?”, ne-a spus preşedintele.

Citit 9423 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2014 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.