1.500 de familii au încasat ilegal alocaţia de sprijin
Foto: Foto: arhivă Bogdan Codrescu

1.500 de familii au încasat ilegal alocaţia de sprijin
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul trecut, aproximativ 3.000 de gălăţeni au încasat de la stat diferite beneficii sociale, deşi nu mai îndeplineau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea lor. În total, în 2013, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Galaţi a avut de recuperat, de la cei care au încasat ilegal beneficii, suma de 1.373.355 lei, adică mai bine 13,7 miliarde  lei vechi.

Cei mai mulţi dintre datornicii către AJPIS au fost cei care au încasat alocaţia de sprijin familial fără a mai îndeplini condiţiile de a primi acest drept. Peste 1.500 de beneficiari, adică jumătate dintre debitorii AJPIS Galaţi, au încasat ilegal alocaţia de sprijin familial. Această alocaţie este un sprijin acordat de stat tuturor familiilor care au venituri reduse şi au în creştere copii cu vârsta până în 18 ani. Ajutorul este oferit atât familiilor cu doi părinţi, cât şi celor monoparentale. Titularul alocaţiei are obligaţia ca din şase în şase luni să dea o nouă declaraţie pe propria răspundere în ceea ce priveşte componenţa familiei, iar din trei în trei luni să depună la primărie o dovadă a frecventării cursurilor de către copii.

Cel mai mare debit, în valoare de 11.788 lei, l-a avut o proaspătă mămică. Aceasta s-a întors la muncă, dar nu a anunţat autorităţile despre acest fapt, încasând ilegal indemnizaţia de concediu, timp de patru luni.

Aşa cum arată datele din Raportul agenţiei pe anul trecut, AJPIS a reuşit să recupereze 87 la sută din debitul aferent anului 2013.

Citit 1389 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2014 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.