Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Posesorii de câini riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei dacă nu le implantează animalelor de companie un microcip de identificare şi nu le înregistrează la medicul veterinar, începând de sâmbătă, când intră în vigoare noua legislaţie privind identificarea câinilor cu stăpân.

Sâmbătă intră în vigoare Ordinul nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea câinilor cu stăpân emis de preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Cu această ocazie, preşedintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu şi preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din România (CMVR) Viorel Andronie au susţinut, vineri, o conferinţă de presă.

Potrivit normelor care intră în vigoare sâmbătă, proprietarii câinilor au obligaţia să identifice, prin microcipare, şi să înregistreze animalele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS), la medicul veterinar, în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice a acestora. Câinii care au deja mai mult de 90 de zile trebuie identificaţi şi înregistraţi până la 1 ianuarie 2015 sau înainte de vânzarea, donarea, vaccinarea contra rabiei sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

Pentru cetăţenii care au deja câini cu microcip, medicul veterinar urmează să stabilească calitatea microcipului şi dacă acesta poate fi citit. În cazul în care nu corespunde normelor microcipul va fi schimbat.

Citit 1671 ori Ultima modificare Vineri, 14 Martie 2014 16:50

5 comentarii

 • postat de oarecare Duminică, 16 Martie 2014 10:47 5.13.189.*** Link la comentariu
  3
  2

  asta inseamna ca scapam de haitele de cainii fara stapan din spatele blocului ?

  Raportează
 • postat de Catelul Uşica Sâmbătă, 15 Martie 2014 17:26 92.85.247.*** Link la comentariu
  1
  3

  ... eu am doishpe ani deja trecuti, sunt un maidanez flocos de frumos si latru gros, cincizeci de chile fara tevea ... actualmente ma tine o proasta, tot de cinci zeci de chile faraoanca, iarna, vara, la nudisti, 45 si are si varice ... stau la gradina publica, la parter, bl aferent caminul studentesc E ... ma stie de vecin dr. Georgescu Dan, are garaj pe florilor, doctorul Gingarasu cand m-a lovit bicicleta si am paralizat dar mie imi place de dom' capris, fost dereftor manufacturier la casa de mode si care ma sesizeaza mereu pe unde are "abonament" sa toarne pe bani ... la politie, primarie, prefectura etc ca el face la basca costume, la negru si io fac scandal discretionar, anume despre toti strainii care intra in bloc ... hauuu, hauuu, hauuu ... m-a operat doamna caliga de mic ca fotograful de pe feisbuc nu mai avea talent si nici rabdare, pe crizantemelor se tundeau cainii curvelor politice si tanase, pe democratiei, tot mereu cu beutura ... avea doamna Caliga, era gravida si dragoste de cine-i intra / cinstea meseria cabinet la shuseaua sfaltata spe combinat, langa magazinul cu gresie, faianta si instalatii sanitare iar eu am avut noroc ... sunt acum o bestie sterilizata dar nu-mi permit sa ma recertifice pe internet despre coiele mele lipsa ponta, sa-i dea lu capris, croitoru, pensie si bilete gratis in statiune la govora ... in plus am si un frate, tot unu fatat pe maidan, Codiţă, si pe el tot doamna Caliga cu perfuzii si apoi bisturiu la cur, pe k-oaie cu durere minora dar acum e vesel si fericit, mananca si oase de cal ca suntem vecini cu Renato ... cand va sa fie sa mor, sa nu sufere migniona Anastasia, promit sa ma plimb ostentativ prin gradina publica cu jigodia de Codiţă, el imi va tine lesa si sa ne dea amenda, sa ne pupe' n cu.r pesedistii !!!

  Raportează
 • postat de Posesor de caine de companie Sâmbătă, 15 Martie 2014 10:37 5.13.168.*** Link la comentariu
  2
  3

  Chiar nu va puteti documenta inainte de a scrie un articol?
  Uitati aici sursa oficiala de informatii, nu o conferinta de presa: http://www.ansvsa.ro/documente/admin/Norme%20identif+inreg%20caini%20cu%20stapan%20-%20modif%202014_37928ro.pdf

  Nu scrie nimic de amenda, si nici ca e obligatorie de azi.
  Va rugam insistent sa nu mai ne dezinformati in mod constant.
  PS: un mic citat - (8) După data de 31 decembrie 2014 este interzisă deţinerea de câini neidentificaţi şi
  neînregistraţi.
  Si PS2: nu avem oricum cum sa avem la noi carnetele de sanatate conf. legislatiei in vigoare ... tocmai ptr ca legislatia abia a aparut, ei devine obligatorie de la 1 ianuarie 2015. Toate carnetele de sanatate trebuiesc preschimbate.

  Raportează
 • postat de crystal Vineri, 14 Martie 2014 23:57 89.137.136.*** Link la comentariu
  2
  9

  sa vezi de-acum ce-o sa dea lumea drumul la caini pe strada definitiv.Nu toti or sa-si permita luxul sa plateasca cheltuiala de inregistrare. Maidanezii vor avea nunti noi in cartiere si numarul lor pe strazi poate creste cu 10-15% pana la 1 ianuarie 2015 cand e ultimatumul.
  Dar nu-i bai , Marius Stan o sa ne dea şoşoni ca la japonezi sau ca la muzeu sa-i incaltam peste pantofi pe strada sa ne ferim de rahati.
  Tot raul spre bine, o sa fie atat de multi caini ca o sa avem materie prima pentru centrala pe biogaz promisa de primar.

  Raportează
 • postat de anti-sarla de/din bloc! Vineri, 14 Martie 2014 20:52 79.116.109.*** Link la comentariu
  6
  10

  Speram chiar sa si fie controlati, si amendati, si nu doar asa .....inca o lege de dragul de a fi!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.