REPORTAJ/ Inundaţie pe strada Corabiei, după o iarnă cu nămeţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu/ Şi săptămâna aceasta, zona în care locuieşte femeia băltea

REPORTAJ/ Inundaţie pe strada Corabiei, după o iarnă cu nămeţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca să intre în casa ei de pe strada Corabiei, o gălăţeancă ar avea nevoie chiar de... o corabie. De mai multe luni, Lilica Cervin tot cere ajutor de la Apă Canal şi de la pompieri pentru a-i scoate apa din curte, ca să nu se inunde. În timp ce Lilica Cervin crede că apa provine din canalizările Apă Canal, reprezentanţii societăţii susţin că în această zonă a oraşului - Calea Prutului şi Bădălan - nici nu mai sunt canalizări. Femeia primeşte însă apă potabilă de la Apă Canal, aşa că se întreabă unde se scurge, totuşi, apa consumată, dacă nu în canalizări?

"Problemele mai mari au început anul acesta, pe 2 ianuarie. Era plin de apă aici. Au venit cei de la Apă Canal şi au tras apa, apoi au reparat nişte mici avarii lângă podul de pe Calea Prutului. Dar, după topirea zăpezilor, de vreo trei-patru săptămâni, aici la mine este apă non-stop. Săptămâna trecută, au venit chiar şi pompierii să mă ajute”, ne-a povestit proprietara casei.

Purtătorul de cuvânt de la Apă Canal, Cornelia Arnăutu, ne-a spus că societatea a intervenit să evacueze apa, deşi nu este în atribuţiile sale, de vreme ce în patrimoniul public concesionat de societate nu se află şi fosta reţea de canalizare de pe strada Corabiei. „Înainte de ’89, construcţiile din zonă au fost demolate, iar reţeaua de canalizare dezafectată, ea nefiind, în prezent, racordată la reţeaua publică a oraşului. De altfel, doamna plăteşte doar serviciul de alimentare cu apă potabilă, nu şi pe cel pentru canalizare. Nu avem probleme cu reţeaua de alimentare din zonă, aşa că apa care i-a inundat curtea nu poate proveni decât de la topirea zăpezii”, a precizat reprezentantul societăţii, adăugând că apa nu a putut fi preluată de o canalizare funcţională şi tocmai de aceea a refulat la suprafaţă.

Cu această ocazie, gălăţeanca a aflat că ar fi indicat să îşi monteze în gospodărie o fosă septică vidanjabilă, ca să fie sigură că va fi scutită de situaţii mai jenante decât o inundaţie după o iarnă cu multă zăpadă.

Citit 1718 ori Ultima modificare Vineri, 14 Martie 2014 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.