Sindicaliştii din învăţământ stabilesc astăzi dacă vor boicota tezele unice

Sindicaliştii din învăţământ stabilesc astăzi dacă vor boicota tezele unice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Stare de incertitudine în cancelariile gălăţene. Circulă veşti contradictorii. Sindicaliştii anunţă disponibilizări şi diminuări ale salariilor.

Directorii de şcoli se pregătesc pentru susţinerea primei probe a tezelor cu subiect unic, programată marţi, 5 mai. Cadrele didactice aşteaptă astăzi decizia finală a celor patru federaţii sindicale. Cei mai mulţi dintre profesori s-au arătat dispuşi să boicoteze tezele unice şi, probabil, aşa se va întâmpla.

În unele judeţe se ştie că vor fi disponibilizări şi că se vor tăia nişte sporuri. La noi circulă doar zvonuri, dar nimeni nu ştie nimic concret în legătură cu modul în care profesorii vor fi afectaţi de rectificarea negativă.

Săptămâna trecută în şcoli sosise o adresă prin care li se solicita directorilor să facă o listă cu ce ar putea economisi la bugetul cheltuielilor de personal. „Le-am răspuns că nu pot face aşa ceva pentru că nu exista nici o lege apărută în Monitorul Oficial”, ne spune o directoare de şcoală gimnazială.

„La Galaţi s-ar putea să nu tăiem nimic”

De la inspectoarea general-adjunctă Laura Marin aflăm  că o adresă asemănătoare s-a primit de la minister: „Ni se comunică suma care s-a consumat la cheltuielile de personal până la 31 martie şi suma rămasă disponibilă până la 31 decembrie. Până acum am consumat un sfert din bugetul alocat Galaţiului la cheltuielile de personal. Ceea ce înseamnă că în următoarea perioadă avem şanse să ne încadrăm în buget fără să tăiem nimic”.

„Am trimis şi eu adresă în şcoli prin care le solicit directorilor să-mi comunice sumele necesare pentru salarii până la sfârşitul anului. Dacă ne încadrăm în bugetul rămas, nu se va tăia cel mai probabil nimic. Dacă nu, e posibil să se umble la premierea de 2 la sută şi la o parte din sporul de ecran”, ne-a declarat inspectoarea general-adjunctă.

Aceasta susţine că se pregăteşte de tezele cu subiect unic şi că, în funcţie de ce stabilesc  sindicatele astăzi, se va lua o decizie în cursul zilei de luni.

Citit 734 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.