FOTO/ Laboratorul Verde, la Galaţi: Elevii au învăţat cum să recicleze deşeurile

FOTO/ Laboratorul Verde, la Galaţi: Elevii au învăţat cum să recicleze deşeurile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii de clasa a treia din trei şcoli gălăţene au avut şansa să înveţe într-un mod inedit cum se face colectarea separată a deşeurilor, dar şi la ce e bună această metodă de strângere a gunoiului. În perioada 13-15 mai, firma Eco-Rom Ambalaje a adus, pentru prima oară la Galaţi, Laboratorul Verde, printr-un proiect realizat pe plan naţional, cu sprijinul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi a Ministerului Educaţiei, demarat în septembrie 2012, pentru elevii de clasa a III-a. Pe 15 mai, a venit rândul elevilor Şcolii Nr. 5, din Ţiglina IV, să intre în Laboratorul Verde al Eco-Rom Ambalaje, un adevărat autobuz magic, după ce în zilele anterioare caravana a vizitat Şcoala Gimnazială Nr. 22 şi Şcoala Nr.2 - "Gheorghe Marinescu". Laboratorul Verde constă, propriu-zis, într-un autocar utilat cu tehnologie high-tech.

„Tabletele îi ajută pe copii să înveţe mai uşor despre deşeuri şi reciclare, printr-un joc. Tabletele sunt interconectate între ele. Pe una dintre tablete apare un deşeu şi copiii trebuie să ducă acel deşeu la tomberonul corespunzător deşeului aprins pe o altă tabletă. Fiind interconectate, pot pasa deşeul de la o tabletă la alta, pe traseul cel mai scurt către tomberon. Astfel, ei trebuie să ducă deşeul din hârtie în tomberonul albastru, cel din sticlă în tomberonul verde, iar cel din plastic în cel galben”, a explicat Miruna Tănase, expert Comunicare şi Marketing Eco Rom Ambalaje.

Tot în cadrul Laboratorului Verde, reprezentanţii Eco-Rom le-au arătat elevilor cum o cutie din lapte poate ajunge un yo-yo. La sfârşitul sesiunii de anul acesta al proiectului, clasa din ţară cu cel mai mare punctaj va câştiga o vizită la o fabrică de reciclare. „Noi le formăm copiilor nişte deprinderi, însă au nevoie şi să vadă ce se întâmplă în urma colectării separate. Au văzut acum cum se reciclează, mai departe ar trebui să existe în familii o reciclare selectivă, apoi la groapa de gunoi a oraşului, să fie o finalitate care să aducă o plus valoare societăţii”, ne-a declarat directoarea Şcolii Nr.5, Daniela Nicolaev Malaxa.

La evenimentul de joi, au fost prezenţi primarul oraşului, Marius Stan, şi directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Citit 1485 ori Ultima modificare Joi, 15 Mai 2014 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.