Magazin de vise lângă şcoală

Magazin de vise lângă şcoală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi câte două, trei pe un bulevard * Numai pe strada Brăilei sunt patru astfel de „activităţi” *

Alte şi alte „magazine de vise” apar peste noapte, în tot oraşul. Miercuri, în jurul prânzului, am văzut câteva în plus, faţă de cele şi-aşa destul de multe pe care vi le-am prezentat, în ediţiile precedente.

Unul dintre cazuri, cel al unui magazin nou-înfiinţat în apropierea Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, ne-a fost semnalat de un cititor îngrijorat. Din câte am putut vedea, deocamdată, magazinul este închis. Probabil nu pentru mult timp.

N-am găsit pe nimeni din partea managerilor magazinului, cu care să putem vorbi şi care să ne dea detalii. Iar pe uşile închise nu erau trecute nici programul de funcţionare şi nici datele de contact ale celor care lucrează aici. Nici măcar un email sau o adresa de messenger.   

Totuşi, o doamnă de la un magazin alăturat, care a preferat să nu-şi facă publică identitatea, ne-a explicat că High On Spice–ul, aşa cum este intitulat, nu pare să se fi deschis deocamdată şi că, cei care lucrează acolo n-au mai venit de vreo săptămână. Am încercat uşa dar era, evident, închisă. 

Am vorbit cu directorul Colegiului atât de apropiat, prof. Gabriel Enache. „Nici nu ştiam că ar fi un magazin şi aici. Oricum, deocamdată n-am avut semne că elevii noştri ar consuma substanţe comercializate în aceste magazine. Avem gardian şi poliţist comunitar, care supraveghează elevii prin rotaţie şi nu mi s-a raportat încă nimic de acest fel”.

„După părerea mea, autorităţile locale nu ar trebui să le dea autorizaţii magazinelor să funcţioneze atât de aproape de şcoli. Suntem colegiu şi avem elevi de la clasa I-a până la a XII-a. Să spun că cei de şcoala primară nu ar fi tentaţi, dar cei de la gimnaziu, deja … Sunt şi elevi care vin cu câte un milion pe zi, bani de cheltuială, aşa că nici preţul n-ar fi o problemă.”, ne-a mai explicat directorul colegiului.

Nu ştim încă ce va comercializa noul magazin din apropierea instituţiei de învăţământ, dar dacă marfa va fi întrucâtva similară cu a celorlalte magazine de profil, ştim cu siguranţă că ea nu este destinată consumului minorilor. Ba unii spun că nici măcar nu e destinată consumului uman! 

Am mai încercat pe rând şi uşile altor magazine – de pe Strada Brăilei, între Tribunal şi Ţiglina şi de pe Siderurgiştilor. Fără succes. Iar pe uşile magazinelor nu sunt trecute nici programul de funcţionare, nici date de contact…

Tot în Ţiglina, în faţa parcului, este un alt SpiceShop deschis pentru clienţi, dar care nu face parte din lanţul iniţial de Spice Shop-uri, manageriat de Alin Rotaru. Tânărul din chioşc ne-a spus că nu ne poate da detalii referitoare la magazin şi la produse, pentru că astfel de decizii aparţin patronului. A precizat doar că magazinul nu face parte din lanţul mai sus amintit şi că are şi un site, pe care am găsit, însă, doar adresa unui alt magazin de pe strada Navelor.

Pe acelaşi site, pe care intrarea se face după citirea unei înştiinţări privind conţinutul, am mai găsit şi produse incluse în categoria „psihoactive”, în dreptul cărora era înscris -  „Avertizare specială! Este interzisă consumarea lui sub orice formă. Amestecul este recomandat exclusiv studiului etnobotanic”. Care, evident, se face ştiinţific, la… chioşc.

Oricum ar sta lucrurile, ne-am convins deja de un lucru: două tipuri de activităţi o duc bine la Galaţi, din moment ce îşi tot înmulţesc punctele „de lucru”: cazinourile şi magazinele de vise. Dacă se poate cât mai strategic plasate lângă unităţi de învăţământ. Şi nimeni nu vede nimic.

Citit 2856 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.