Votul Comisiilor: Cartele PREPAY, doar cu BULETINUL

Votul Comisiilor: Cartele PREPAY, doar cu BULETINUL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputaţii din Comisia Juridică şi pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor au dat, miercuri, aviz favorabil legii care obligă deţinătorii de cartele prepay să se înregistreze cu datele de identitate în bazele operatorilor de telefonie, a informat România TV.

Comisiile Juridică şi de IT au elaborat Raport comun la proiectul de lege privind utilizarea cartelelor prepay, acesta fiind adoptat cu 14 voturi "pentru", patru voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Votul în plenul Camerei va fi dat cel mai probabil în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare. Camera Deputaţilor este for decizional.

Potrivit oficialilor, legea nu vizează înregistrarea sau ascultarea telefoanelor, scopul acesteia fiind combaterea infracţiunilor grave, precum actele de terorism sau traficul de carne vie.

Iniţiativa legislativă urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2015, deţinătorii de cartele prepay având la dispoziţie un an, până la 1 ianuarie 2016, pentru a comunica operatorului de telefonie datele personale, în caz contrar numărul fiind anulat.

Citit 1156 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.