Care sunt PREŢURILE FRUCTELOR de sezon în PIEŢELE gălăţene

Care sunt PREŢURILE FRUCTELOR de sezon în PIEŢELE gălăţene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cum e vară, cald şi pofta de mâncare scade în această perioadă, indicat este să consumăm cât mai multe fructe răcoritoare, de sezon. Aşa că am dat o raită prin trei pieţe din Galaţi, pentru a compara preţurile la caise, prune, piersici, nectarine, pepeni, dar şi alte fructe perfecte pentru sezonul de vară.

Piaţa Centrală

În Piaţa Centrală, puteţi cumpăra pepene roşu cu 1 kilogramul, iar cel galben este de două ori mai scump, 2 lei kilogramul. Caisele româneşti, cu etichetă de Constanţa, se vând cu 4 sau 5 lei. Pentru că este sezonul lor, piersicile şi nectarinele sunt la diferite preţuri. Cele mai scumpe sunt nectarinele, care costă 4,5 lei, iar preţul piersicilor variază între 2,5 lei (calitatea întâi, din Grecia) şi 7 lei (cele cu forma plată, numite piersici Paraguayos). Merele din import se vând cu 4 lei kilogramul, iar cele româneşti costă 2 lei. Dacă doriţi, încă mai puteţi mânca vişine; în Piaţa Centrală, kilogramul costă 3 sau 4 lei. Prunele sunt şi ele la mare căutare, iar vânzătorii cer pe un kilogram 2 lei sau 2,5 lei. Perele din Argentina au preţuri ceva mai mari, 6 şi 8 lei, iar strugurii albi sau negri, tot din import, se vând cu 8,5 lei. De departe, cele mai scumpe sunt fructele de pădure. Un kilogram de mure este 20 de lei, iar unul de zmeură 25 de lei.

Piaţa Ţiglina I

Chiar dacă este ceva mai mică, şi Piaţa din Ţiglina I este plină de fructe de sezon, la preţuri pentru toate buzunarele. În această perioadă, cele mai ieftine sunt prunele româneşti, care se vând cu 2 lei sau 2,5 lei. Şi piersicile româneşti sunt la mare căutare, pentru gustul lor dulce. Un kilogram poate fi cumpărat cu 2 sau 3 lei, iar piersicile din import, mai mari şi mai arătoase decât cele autohtone, costă 3,5 - 4 lei. Vişinele noastre costă 2 lei, dar şi caisele româneşti sunt ieftine, 3 lei. Pe un kilogram de nectarine din Grecia, vânzătorii cer între 3,5 lei şi 5 lei. La tarabe găsiţi şi pepeni verzi, care se vând cu 1 leu kilogramul, dar şi pepeni galbeni, preţul lor fiind cu 50 de bani mai mare.

Piaţa Micro 19

În Piaţa din Micro 19, preţurile fructelor de sezon nu diferă mult faţă de cele din Piaţa Centrală sau din Ţiglina I. Piersicile mari şi colorate, aduse din import, costă 3 - 3,5 lei. Vânzătorii de la tarabe cer pe un kilogram de nectarine din Grecia între 3 şi 4,5 lei, iar pe cel de caise româneşti 4 lei. Vişinele se vând cu 2,5 lei, iar prunele, tot autohtone, au acelaşi preţ. Perele se numără printre cele mai scumpe fructe de sezon: kilogramul costă 5 sau 6 lei. Trebuie însă să ştiţi că, în Piaţa din Micro 19, sunt la vânzare cei mai ieftini pepeni roşii. Aici kilogramul costă un leu sau, la marginea pieţei, găsiţi chiar şi cu 80 de bani. Şi preţul pepenelui galben este mic: 1,5 lei.

CITEŞTE ŞI: Teatru de păpuşi şi muzică bună, în weekend, pe Faleza Inferioară şi în Grădina Publică

Citit 19027 ori Ultima modificare Vineri, 25 Iulie 2014 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.