Cât COSTĂ să îţi faci CONCEDIUL în judeţul Buzău şi ce e de VIZITAT

Cât COSTĂ să îţi faci CONCEDIUL în judeţul Buzău şi ce e de VIZITAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La 130 de kilometri de Galaţi se află judeţul Buzău, următoarea destinaţie în călătoria noastră prin zonele montane din România. În acest episod al campaniei „Eu vara nu dorm”, aflaţi ce puteţi vizita în acest judeţ, dar şi ce tarife de cazare practică proprietarii hotelurilor şi pensiunilor din zonă.

Sejur aproape de casă

Când spunem Buzău, ne gândim prima dată la celebrii Vulcani Noroioşi ce se întind pe două platouri superbe, cu aspect selenar: Pâclele Mari şi Pâclele Mici. Este şi păcat să ajungi în zonă şi să nu admiri această minune a naturii. O imagine la fel de spectaculoasă poate fi văzută pe un deal din apropierea satului Terca. Este vorba despre „Focul Viu”, o flacără care arde fără întrerupere, un fenomen natural datorat emanaţiei de gaze naturale care iese la suprafaţă prin fisurile scoarţei terestre formând flăcări ce sunt aprinse de razele soarelui.  Iubitorii plimbărilor în aer liber pot merge şi la Tabăra Măgura, unde pot admira peste 250 de lucrări de artă realizate în calcar, sau la Barajul şi Lacul Siriu, unde peisajul îţi taie răsuflarea. Comuna Colţi este renumită prin Muzeul Chihlimbarului ce prezintă publicului o uimitoare colecţie de piese din această piatră preţioasă, printre care se numără una dintre cele mai importante din lume cu o greutate de 1857 de kilograme.

 

Cazare în Buzău – între 60 şi 240 de lei  

Zona buzoiană cea mai frecventată de turişti este staţiunea Sărata Monteoru, un minunat loc atât pentru tratament balnear cât si pentru recreere şi drumeţii. Casa „Costea”, aflată la 50 de metri de ştrandul cu apă sărată, oferă cazare în cinci camere duble cu baie proprie, televizor, terasă, sală de mese, foişor, grătar şi internet wireless. Aici camera dublă costă 60 de lei. La pensiunea „Marin Iuliu Trandafir”, situată la zece minute de izvoarele minerale, unde vara se face terapie naturistă cu nămol şi cu  argilă, camera dublă (cu baie pe hol) poate fi închiriată cu 80 de lei, iar cea cu trei locuri, cu 120 de lei. Cazare găsiţi şi la pensiunea „La Pădure” unde camera dublă este 100 de lei, dar şi la hotelul „Cazino”, camera putând fi închiriată aici cu 150 de lei. 

În comuna Siriu, la pensiunea „14 Scaune Casoca”, turiştii pot dormi într-o cameră dublă cu 70 sau 80 de lei, într-un triplă cu 85 de lei şi într-un apartament cu două camere, cu 150 de lei. Pensiunea „Felix” îşi aşteaptă oaspeţii în 11 camere duble, fiecare cu 80 de lei (în timpul săptămânii) şi 100 de lei (în weekend). Pe malul Lacului Siriu, se află pensiunea de patru stele „Izvorul Bucuriei”, ce oferă călătorilor un bazin cu păstrăvi pentru pescuit sportiv, zonă de camping şi sală de jocuri. Cei care dorm într-o cameră dublă trebuie să scoată 120 de lei din buzunar, tripla poate fi închiriată cu 180 de lei, iar preţul apartamentului cu două camere ajunge la 240 de lei.  

În localitatea Berca, vila „Speranţa” are camere duble la 100 de lei şi apartamente cu două camere la 150 de lei, iar în comuna Verneşti, la pensiunea Pensiunea „Poiana Căprioarei”, camera dublă costă 80 de lei, în timpul săptămânii, şi 100 de lei, sâmbăta şi duminica. Cazare se găseşte şi în Colţi, la pensiuna „Nicoara”. Aici tariful de cazare într-o cameră dublă este de 100 de lei şi într-un apartament cu două camere ajunge la 160 de lei.  

 

Cum ajungem la Buzău

Dacă mergem cu maşina, drumul dintre Galaţi şi Buzău, pe ruta Galaţi – Brăila – Ianca – Făurei – Buzău, are 130 de kilometri, pe combustibil plătim undeva la 60 de lei şi ajungem la destinaţie în aproape două ore. Turiştii pot călători şi cu trenul; garniturile pleacă din Gara Galaţi la orele 04,07 , 06,00 , 09,30, 13,40, 15,20 şi 19,35, iar preţul unui bilet întreg, la clasa a II-a, este 19 sau 41 de lei. Costul diferă în funcţie de tipul trenului şi viteza cu care se deplasează.

Şi microbuzele ajung la Buzău. Plecările se fac din autogara Dumitru la orele 06,30 şi 14,30 şi din faţa hotelului Magnus (strada Oţelarilor) la orele 06,00 şi 15,30, iar călătoria costă 25 de lei.

Din Autogara Sud sau Nord, găsiţi microbuze către staţiunea Sărăta Monteoru, dar şi spre celelalte localităţi din judeţul Buzău.

 

CITEŞTE ŞI: Campanie VL „Eu vara nu dorm”/ CONCEDIU mai IEFTIN prin programul „Litoralul pentru toţi”

DECOR demn de HOLLYWOOD la Buzău/ La Vulcanii Noroioşi te simţi ca pe ALTĂ PLANETĂ (FOTO/ VIDEO)

Citit 7447 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.