Pe urmele unei ÎNCĂLCĂRI A LEGII/ Ce facem cu CÂINII lăsaţi LIBERI pe Faleză?

Pe urmele unei ÎNCĂLCĂRI A LEGII/ Ce facem cu CÂINII lăsaţi LIBERI pe Faleză?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri seară, pe Faleza inferioară a Dunării (pista aceea de la mal, pe unde nu au voie maşinile) s-a întâmplat un accident nefericit. O bătrânică ieşită la plimbare a fost dărâmată de un câine de talie mare care alerga în voie, fără lesă. Femeia a suferit traume destul de severe la un picior, iar vârsta înaintată face ca aceste urmări să fie foarte greu, dacă nu imposibil, de înlăturat.

Accidentul se putea întâmpla oricui şi pare oarecum banal. Dar nu este. Potrivit legilor acestei ţări, câinii de talie mare trebuie ţinuţi de stăpânii lor, în spaţiile publice, doar în lesă şi cu botniţă. Punct. Nu există nicio derogare de la această regulă, iar faptul că această reglementare este încălcată în mod repetat în zona Falezei (dar şi în alte zone din oraş) arată cât de aproximativă este aplicarea legilor la Galaţi.

Invităm, pe această cale, autorităţile publice locale (Primăria, Poliţia etc) să iasă din starea de auto-suficienţă în care s-au scufundat şi să ia măsuri. Nu de alta, dar data viitoare ar putea să moară cineva. Avertismentul a fost dat. Aşteptăm să nu mai fie câini liberi pe Faleză.

Citit 3397 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.