Lecţii de educaţie sexuală, de Ziua Mondială a Contracepţiei

Lecţii de educaţie sexuală, de Ziua Mondială a Contracepţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, de Ziua Mondială a Contracepţiei, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în colaborarea cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică, încep o serie de acţiuni prin care atât tinerii din sistemul de protecţie, cât şi mamele din Centrul Maternal vor primi informaţii despre importanţa contracepţiei, despre bolile cu transmitere sexuală şi cum pot fi prevenite acestea.

În anul 2010, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 60 la sută dintre adolescentele cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, active sexual, nu au folosit niciodată metode contraceptive. România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa: 480 la 1.000 născuţi vii, dublul mediei din Uniunea Europeană. Îngrijorător este şi că, după efectuarea unui avort, cresc riscul de a nu mai putea avea o sarcină şi cel de apariţie a cancerului de col uterin.

Ziua Mondială a Contracepţiei se sărbătoreşte, în fiecare an, pe 26 septembrie. Campania are rolul de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale, dar şi de conştientizare a femeilor asupra riscului unei sarcini nedorite.

CITEŞTE ŞI: La Galaţi nu s-au cumpărat cititoare pentru CARDUL DE SĂNĂTATE

Citit 1398 ori Ultima modificare Joi, 25 Septembrie 2014 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.