RABLE ABANDONATE printre blocurile din Mazepa II

RABLE ABANDONATE printre blocurile din Mazepa II
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*128 de sesizări privind maşinile abandonate au fost depuse la Poliţia Locală în primele nouă luni ale anului

Deşi o zonă centrală a oraşului, Cartierul Mazepa II este acum o zonă a contrastelor. Lipsa unei viziuni urbanistice unitare îşi face din plin simţită prezenţa şi aici. În spatele clădirilor administrative construite după revoluţie, sunt blocurile compacte, fantome ale planului comunist de urbanizare sistematică a oraşului. Doar mici alei întortocheate şi găurite despart monotonele clădiri. Astfel, problema locurilor de parcare este aici poate mai stringentă decât în orice alt cartier al Galaţiului. Chiar şi în condiţiile date, însă, unii dintre gălăţeni au găsit nimerit să-şi abandoneze aici maşinile pline de rugină. Până când aceste rable vor fi ridicate de angajaţii Primăriei, unii locuitori din zonă vor fi în continuare nevoiţi să-şi lase maşinile în altă parte.

La ultima întâlnire pe care am avut-o cu cititorii din Mazepa II, la indicaţiile acestora, am găsit şi pozat trei astfel de rable abandonate printre blocuri. "Suntem deranjaţi că ocupă total inutil locurile de parcare. Nici măcar nu ştim cine sunt proprietarii, pentru a încerca să vorbim cu ei să le ridice", ne-a spus un cititor.

Sute de rable ruginesc încă în parcările din oraş

Potrivit datelor furnizate de Poliţia Locală, din luna iulie până la sfârşitul anului 2013, nu mai puţin de 81 de maşini au fost semnalate de către societatea Gospodărire Urbană sau de către asociaţiile de proprietari ca fiind abandonate. Pentru 15 dintre ele nu a venit nimeni să se intereseze, respectiv să pună la dispoziţia Poliţiei Locale documentele care să ateste că maşina nu este scoasă din uz. În ceea ce priveşte anul 2014, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu, ne spunea, în luna septembrie, că, până la acea dată, au fost depuse 128 de sesizări, iar pentru 46 dintre ele au fost deja predate documentele la societatea Gospodărire Urbană pentru a fi ridicate.

Citiţi şi: ATENŢIE unde vă ţineţi MAŞINILE! A început RIDICAREA RABLELOR abandonate prin oraş

Citit 1234 ori Ultima modificare Duminică, 12 Octombrie 2014 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.