Curs internaţional despre cancer

Curs internaţional despre cancer
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 9-12 iunie, Galaţiul va găzdui un curs internaţional pe tema cancerului colo-rectal. Sunt aşteptaţi să participe, printre alţii, medici de peste hotare, dar şi din ţară. Mai multe detalii ne-a oferit directorul de cercetare al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Dorel Firescu (foto).  

„De la Universitatea din Palermo, în cadrul unui program care se prefigurează a fi puţin mai larg decât cel al precedentului curs internaţional, va veni profesorul Grafi, pentru a conferenţia pe tema chirurgiei cancerului colo-rectal. Vine de la Bucureşti profesorul Niculaie Iordache, de la Iaşi profesorul Cristian Dragomir, iar de la Craiova va veni profesorul Calotă Firmilian. Împreună cu Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, cu Colegiul Medicilor şi cu Spitalul Judeţean, vom face un curs la care sperăm într-o participare largă, în primul rând din partea chirurgilor din judeţele limitrofe care apelează la serviciile noastre – mă refer la Tulcea, Vrancea, Vaslui, Brăila şi chiar a medicilor de familie”.

„Sunt convins că vor veni toţi colegii din Galaţi. Aici intră în discuţie medici oncologi, medici internişti, pentru că acest curs va avea o tematică foarte largă, adică se discută despre chirurgia cancerului colorectal, despre anestezia şi metastazele în cancerul colorectal, se discută despre anatomia staţiilor ganglionare ale cancerului colorectal despre radioterapia şi chimioterapia în cancerul colorectal”, a precizat directorul de cercetare al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

Prelegerile se vor referi şi la noile metode de tratament. „Se va vorbi şi despre suturile mecanice – o achiziţie modernă de care sperăm să beneficiem şi noi, în cadrul unui program naţional în care să ne înscriem. Aceste suturi mecanice sunt o bucurie, într-un fel, pentru acei pacienţi care erau obligaţi să fie purtători de anus iliac”.

Organizatorii conferinţei doresc, deci, ca numărul participanţilor să fie cât mai mare. „Participarea mai largă a medicilor din teritoriu şi a colegilor medici de familie va îmbunătăţi adresabilitatea şi probabil va duce la creşterea numărului de cazuri depistate, dar, spre bucuria noastră, poate prindem cazuri  în timp util, pentru ca rezultatul tratamentului să fie de lungă durată”, a conchis dr. Firescu.

Patologie în creştere

„Incidenţa cancerului colo-rectal este în creştere. De fapt, nu ştiu dacă este o creştere efectivă a numărului de cazuri, dare este o creştere în viteza de depistare. Din punctul acesta de vedere,  în cadrul laboratorului de chirurgie minim invazivă pe care Facultatea de Medicină l-a înfiinţat aici, colonoscopia a avut un rol extraordinar”, a mai declarat directorul de cercetare al Spitalului Judeţean, dr. Dorel Firescu.

Citit 1097 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.