PROGRAMUL instituţiilor din Galaţi, în primele zile din 2015

PROGRAMUL instituţiilor din Galaţi, în primele zile din 2015
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum se lucrează în instituţiile medicale

Gălăţenii pe care Anul Nou îi va prinde fără o rezervă de medicamente uzuale au la dispoziţie câteva farmacii unde programul va fi non-stop sau prelungit.

În Galaţi, vizavi de Spitalul Judeţean, Farmacia "Hygeia" are, ca de obicei, program cu publicul fără întrerupere. Pentru gălăţenii din I.C. Frimu, Farmacia "Dona", de pe strada Siderurgiştilor, va fi deschisă non-stop. Alte farmacii din Galaţi, cum sunt "Primafarm" (în apropierea Spitalului Judeţean) şi "Bayer Pharm" (str. Siderurgiştilor, bloc SD5B) au program prelungit.

Tecucenii au la dispoziţie o singură farmacie cu program prelungit. Este vorba de Farmacia "Ana", de pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 42C.

Sărbătorile de iarnă nu aduc modificări în modul de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi.

Şi Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi are asigurate linii de gardă permanente pentru perioada sărbătorilor.

Pacienţii ai căror medici de familie au liber în preajma Revelionului pot apela la serviciile medicilor de familie înlocuitori.

Cele şapte centre de permanenţă din judeţul Galaţi vor funcţiona de Anul Nou ca de obicei. În zilele nelucrătoare, programul va fi non-stop, iar în zilele lucrătoare programul va fi între orele 15,00 şi 8,00. Atât pacienţii care au nevoie de dializă, cât şi cei care suferă de boli oncologice şi urmează un tratament chimioterapeutic vor beneficia de asistenţă medicală în toate aceste zile. (Remus Basalic)

Închis la Permise, Paşapoarte şi Caziere

Ghişeele serviciilor de Permise, Paşapoarte şi Caziere vor fi închise în intervalul 31 decembrie - 4 ianuarie, iar gălăţenii care vor să îşi rezolve probleme legate de acte trebuie să aştepte până luni, 5 ianuarie 2015.

Aspiranţii la carnetul de şofer trebuie să ştie că examinarea teoretică va fi reluată pe 5 ianuarie 2015, iar probele de traseu vor fi reluate începând cu 12 ianuarie.

Serviciul de Eliberare a Paşapoartelor va fi de asemenea închis de pe 31 decembrie până pe 4 ianuarie inclusiv. Gălăţenii care şi-au depus actele pentru paşapoarte în intervalul 19-23 decembrie vor putea intra în posesia actului din data de 6 ianuarie.

Nici Serviciul Caziere din cadrul IPJ Galaţi nu va lucra cu publicul până luni, 5 ianuarie. Ghişeele vor fi închise începând de astăzi, 31 decembrie, zi declarată liberă. (Mariana Constandache)

Programul casieriilor de la cimitire

Casieriile cimitrelor administrate de Gospodărire Urbană sunt deschise astăzi, 31 decembrie, de la ora 8.00 până la ora 15.30. Pe 2 şi 3 ianuarie, vor fi deschise în intervalul orar 8.00 - 13.00. Sediul societăţii, de la Patinoar, va fi închis în perioada 1 - 4 ianuarie. Programul de lucru normal cu publicul va fi reluat luni, 5 ianuarie 2015. (Nicoleta Onofrei)

Două numere pentru sesizări la Protecţia Consumatorilor

Gălăţenii care în perioada sărbătorilor de iarnă vor să sesizeze nereguli sau abuzuri la Protecţia Consumatorilor au la dispoziţie două numere de telefon. 021.9551 este numărul unic la nivel naţional unde se pot face astfel de sesizări. Pentru Comisariatul Judeţean de Protecţia Consumatorilor Galaţi, numărul de telefon care poate fi apelat în permanenţă este 0236.413.929. (Remus Basalic)

Permanenţă la Garda de Mediu şi Ecosal

Pentru poluări accidentale şi alte urgenţe legate de mediu, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu pune la dispoziţie un număr de telefon de permanenţă: 0756.050.773.

De asemenea, Serviciul Public Ecosal pune la dispoziţie un număr de telefon gratuit pentru reţelele fixe locale, telverde 0800.800.329; tasta 1 - deszăpezire, tasta 2 - salubrizare străzi, 3 - câini şi 4 - reparaţii urbane. (Nicoleta Onofrei)

Pe 31 decembrie, Poşta are deschis până la ora 14,00

Gălăţenii care vor pe ultima sută de metri a acestui an să trimită felicitări, colete sau să ridice ceva de la oficiile poştale trebuie să ştie că au la dispoziţie doar câteva ore să o facă. Astăzi, 31 decembrie, toate oficiile poştale orăşeneşti vor fi deschise între orele 7.00 şi 14.00, iar cele din mediul rural vor funcţiona după programul normal. După minivacanţa de Anul Nou, toate oficiile îşi vor redeschide porţile cu program normal pe 5 ianuarie 2015. (Ioana Ivan)

La Finanţe şi la Şomaj nu se lucrează

Ghişeele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi vor fi închise începând din astăzi, 31 decembrie, până pe 4 ianuarie, inclusiv. Activitatea normală va fi reluată pe 5 ianuarie.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi va fi şi ea închisă în intervalul 31 decembrie - 4 ianuarie. (Ovidiu Amălinei)

Instanţele, în vacanţă

Instanţele gălăţene sunt în vacanţă până pe 5 ianuarie. Relaţia cu publicul nu va mai funcţiona, respectiv, accesul la arhive, studiul dosarelor şi audienţele. Instanţele vor rezolva doar urgenţele juridice, adică şedinţele de judecată deja programate şi eventualele arestări, care îşi vor urma cursul firesc. Această informaţie este valabilă pentru centrele de informare şi relaţii cu publicul de la Tribunal şi Curtea de Apel. (Maria Fabian)

VEZI ŞI PROGRAMUL DE ANUL NOU al supermarketurilor din Galaţi. UNDE şi CÂND ne putem face CUMPĂRĂTURILE

Citit 2648 ori Ultima modificare Joi, 01 Ianuarie 2015 10:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.