Negocieri în impas/ CĂLDURA GĂLĂŢENILOR, la mâna Ministerului Energiei

Negocieri în impas/ CĂLDURA GĂLĂŢENILOR, la mâna Ministerului Energiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul acestei săptămâni a avut loc o nouă întâlnire la Bucureşti între reprezentanţii municipalităţii şi ai Electrocentrale pe de o parte şi cei ai Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri pe de altă parte, privind problema spinoasă a încălzirii Galaţiului.

Situaţia a devenit din ce în ce mai gravă, mai ales prin prisma faptului că, până pe 10 februarie, defunctul Apaterm va trebui să predea gestiunea către administratorul judiciar impus de instanţă, iar Calorgal încă nu funcţionează în adevăratul sens al cuvântului. Mai mult, municipalitatea nu a trimis încă niciun act oficial către Electrocentrale privind un eventual contract de furnizare ce ar trebui semnat cu noua societate.

Ca lucrurile să fie şi mai distractive, vinerea trecută, Electrocentrale a trimis un nou preaviz către Apaterm, prin care soma această societate să-şi plătească datoriile curente, altfel vor fi din nou reduşi parametrii de furnizare ai agentului termic. Acest preaviz va expira vineri.

"Încă nu s-a stabilit absolut nimic vizavi de un astfel de acord între noi şi Calorgal. Oricum, noi nu putem semna un astfel de contract, fără garanţii serioase din partea municipalităţii. Personal, sunt rezervat în privinţa unui nou contract. Trebuie luat în considerare inclusiv faptul că un cuvânt important în semnarea unui astfel de acord îl vor avea Transgazul şi Romgazul, principalii actori din comitetul creditorilor noştri", a explicat Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale.

Primarul Marius Stan nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, din cauza faptului că acuza probleme de sănătate.

Pe de altă parte, este greu de crezut că Romgaz şi Transgaz vor semna contracte în alb cu municipalitatea gălăţeană, mai ales după ultimele dosare penale, ce au ca ţintă furnizorii de energie şi care avut ca efect inclusiv arestarea fostului ministru al economiei, Adriean Videanu.

Citeşte şi: Începe judecata FALIMENTULUI APATERM

Citit 2658 ori Ultima modificare Marți, 03 Februarie 2015 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.