PERICOLELE de pe calea ferată, ignorate. ŞOFERII gălăţeni, viteji în faţa trenului
Foto: Şoferul acestei maşini a tăiat calea trenului la Hanu Conachi

PERICOLELE de pe calea ferată, ignorate. ŞOFERII gălăţeni, viteji în faţa trenului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Traversarea căii ferate reprezintă pentru conducătorii auto una dintre cele mai elocvente probe de responsabilitate la volan. Încălcarea regulilor rutiere care impun o atenţie sporită la efectuarea unor astfel de manevre, ce trebuie făcute cu respectarea strictă a semnificaţiei indicatoarelor, are în foarte multe cazuri consecinţe dramatice. Numai anul trecut, pe raza judeţului au avut loc patru astfel de evenimente, provocate de şoferi care nu s-au asigurat la traversarea căii ferate, cele mai multe producându-se la trecerile de pe linia Galaţi - Bârlad. În urma acestor evenimente, o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte cinci au fost rănite. Într-unul din cazuri, accidentul a fost provocat de un căruţaş.

Pentru a încerca să-i disciplineze pe şoferi, dar şi pentru a-i prinde în flagrant pe cei care se pun, pe ei şi pe alţii, în pericol, poliţiştii Secţiei Transporturi au periat zilele trecute trecerile la nivel cu calea ferată. "Pânda" a fost cu ghinion pentru zeci de şoferi, care s-au avântat pe şine fără să-şi ia cele mai elementare măsuri de siguranţă.

Cel mai rău a încurcat-o un bucureştean de 39 de ani, al cărui camion a fost surprins de bariera aflată la una dintre treceri. "Un autovehicul a fost surprins de cumpăna în coborâre a semibarierei de la pasajul de trecere la nivel de pe DN 2B. S-a stabilit că şoferul a forţat trecerea căii ferate, după ce semnalele acustice şi luminoase au fost puse în funcţiune, fiind surprins de cumpăna semibarierei de pe sensul său de mers. În urma evenimentului, bena autoutilitarei a suferit doar avarii minore, însă braţul barierei s-a defectat", a explicat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Şoferul a primit o amendă de aproape 900 de lei şi a rămas fără permisul de conducere. În urma verificării a 62 de autoturisme care au tranzitat trecerile la calea ferată pe timpul acţiunii, poliţiştii au dat 148 de sancţiuni, în valoare totală de 29.000 de lei. Şase şoferi au rămas fără permise de conducere, iar doi fără certificatele de înmatriculare ale maşinilor.


CITEŞTE ŞI: Harta ACCIDENTELOR RUTIERE din Galaţi/ Pe ce DRUMURI au MURIT cei mai mulţi oameni (FOTO)

Citit 1817 ori Ultima modificare Duminică, 15 Februarie 2015 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.