Festivalul de carte "Axis Libri" 2015/ Peste 220 de edituri din ţară şi străinătate, la Galaţi

Festivalul de carte "Axis Libri" 2015/ Peste 220 de edituri din ţară şi străinătate, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului/Târgului Naţional al Cărţii "Axis Libri" se va desfăşura, ca în fiecare an, pe Aleea Domnească (la P-uri), între 27 mai şi 1 iunie. Evenimentul este organizat de Biblioteca Judeţeană "V.A. Urechia", în parteneriat cu Editura "Eikon", sub patronajul Ministerului Culturii, cu sprijinul Consiliului Judeţului, Consiliului Local şi Primăriei Galaţi, în colaborare cu instituţii de cultură precum: Centrul Cultural "Dunărea de Jos", Universitatea "Dunărea de Jos", Inspectoratul Şcolar, Palatul Copiilor, Teatrul Muzical "Nae Leonard", Teatrul Dramatic "Fani Tardini", Teatrul de Păpuşi "Gulliver", Muzeul de Istorie "Paul Păltănea", Muzeul de Artă Vizuală, Casa de Cultură a Sindicatelor şi Casa de Cultură a Studenţilor. Un festival "dedicat tuturor vârstelor şi etniilor"!

Întâlniri cu autori, spectacole, surprize

Pe Aleea Domnească va fi amenajat un traseu al cărţii: un complex expoziţional cu minimum 40 de standuri mobile outdoor şi două caravane de carte, spaţiu generos, în aer liber, în care să expună şi să producă evenimente culturale în jur de 220 de edituri româneşti şi străine. Festivalul "îşi propune să stimuleze interesul pentru lectură", graţie "dialogului viu între producătorii şi consumatorii produselor culturale, dăruindu-le bucuria întâlnirii cu cei mai cunoscuţi scriitori, prin organizarea unor dezbateri deschise, pe teme de interes cultural", în prezenţa unor recente apariţii editoriale.

Astfel, vor avea loc ateliere de creaţie şi concursuri pentru copii şi tineret - cu premii, lansări de carte, spectacole, recitaluri de poezie, muzică, tombolă şi alte surprize.

Deschiderea oficială este programată miercuri, 27 mai, de la ora 11,00.

Citit 1739 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2015 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.