Războiul tomberoanelor din faţa porţii continuă în Galaţi
Foto: Foto Nicoleta Onofrei

Războiul tomberoanelor din faţa porţii continuă în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Proprietara unei case de pe strada Cristofor Columb a luat, din 2012, toate instituţiile şi serviciile la rând în încercarea de a desfiinţa un punct de colectare poziţionat în faţa porţii ei. Potrivit Monicăi Zlati, de la Cristofor Columb nr.50, chiar dacă în zonă sunt numai case, iar colectarea gunoiului se face oricum din poartă în poartă, din 2012 au fost amplasate, de către Serviciul Public Ecosal, trei tomberoane la limita proprietăţii ei.

„Tomberoanele nu au fost amplasate în spaţiu amenajat, ba, mai mult, deranjând alţi vecini, au ajuns să îmi fie mutate chiar în poarta imobilului. Zona nu este igienizată corespunzător şi aceste tomberoane degajă un miros de nesuportat. Am făcut sesizări şi la Primărie, şi la Garda de Mediu, cât şi la Ecosal să ia tomberoanele. De fiecare dată când mă duc acasă, trebuie să trec pe lângă tomberoane”, ne-a spus Monica Zlati.

În 2012, Garda de Mediu a specificat că tomberoanele au fost amplasate în zonă pentru că existau frecvente „depozitări necontrolate”. Cu toate acestea, proprietara susţine că, până să apară tomberoanele, nu a fost vorba de gunoi aruncat aiurea, ba chiar era foarte curat. „Într-adevăr a fost o perioadă, în anii ’90, când acolo se instalase un fel de groapă de gunoi. Era o groapă şi toată lumea arunca acolo deşeurile, dar s-a asfaltat şi apoi s-a menţinut curăţenia. De la amplasarea acestor pubele este mizerie”, ne-a mai spus proprietara.

Ecosal poate ridica pubelele

Prezenţa tomberoanelor la limita proprietăţii sau sub geam a fost mereu o problemă pentru unii dintre gălăţeni. Nu puţine au fost sesizările, iar potrivit directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, de multe ori a ajuns să mute un tomberon dintr-o parte în alta.

„Punctul de colectare a fost înfiinţat în urma solicitării Gărzii de Mediu, pentru că erau foarte multe persoane, care locuiesc pe acea stradă, care aruncau gunoiul unde vedeau cu ochii. În principiu, pubelele nu au ce căuta acolo, atât timp cât colectăm gunoiul din poartă în poartă. Noi putem să le ridicăm şi acum, dacă îşi asuma cineva riscul ca zona să redevină ţinta gunoiului aruncat pe jos”, ne-a explicat directorul Ecosal.

Citit 2531 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 12:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.