Războiul tomberoanelor din faţa porţii continuă în Galaţi
Foto: Foto Nicoleta Onofrei

Războiul tomberoanelor din faţa porţii continuă în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Proprietara unei case de pe strada Cristofor Columb a luat, din 2012, toate instituţiile şi serviciile la rând în încercarea de a desfiinţa un punct de colectare poziţionat în faţa porţii ei. Potrivit Monicăi Zlati, de la Cristofor Columb nr.50, chiar dacă în zonă sunt numai case, iar colectarea gunoiului se face oricum din poartă în poartă, din 2012 au fost amplasate, de către Serviciul Public Ecosal, trei tomberoane la limita proprietăţii ei.

„Tomberoanele nu au fost amplasate în spaţiu amenajat, ba, mai mult, deranjând alţi vecini, au ajuns să îmi fie mutate chiar în poarta imobilului. Zona nu este igienizată corespunzător şi aceste tomberoane degajă un miros de nesuportat. Am făcut sesizări şi la Primărie, şi la Garda de Mediu, cât şi la Ecosal să ia tomberoanele. De fiecare dată când mă duc acasă, trebuie să trec pe lângă tomberoane”, ne-a spus Monica Zlati.

În 2012, Garda de Mediu a specificat că tomberoanele au fost amplasate în zonă pentru că existau frecvente „depozitări necontrolate”. Cu toate acestea, proprietara susţine că, până să apară tomberoanele, nu a fost vorba de gunoi aruncat aiurea, ba chiar era foarte curat. „Într-adevăr a fost o perioadă, în anii ’90, când acolo se instalase un fel de groapă de gunoi. Era o groapă şi toată lumea arunca acolo deşeurile, dar s-a asfaltat şi apoi s-a menţinut curăţenia. De la amplasarea acestor pubele este mizerie”, ne-a mai spus proprietara.

Ecosal poate ridica pubelele

Prezenţa tomberoanelor la limita proprietăţii sau sub geam a fost mereu o problemă pentru unii dintre gălăţeni. Nu puţine au fost sesizările, iar potrivit directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, de multe ori a ajuns să mute un tomberon dintr-o parte în alta.

„Punctul de colectare a fost înfiinţat în urma solicitării Gărzii de Mediu, pentru că erau foarte multe persoane, care locuiesc pe acea stradă, care aruncau gunoiul unde vedeau cu ochii. În principiu, pubelele nu au ce căuta acolo, atât timp cât colectăm gunoiul din poartă în poartă. Noi putem să le ridicăm şi acum, dacă îşi asuma cineva riscul ca zona să redevină ţinta gunoiului aruncat pe jos”, ne-a explicat directorul Ecosal.

Citit 2348 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 12:08

3 comentarii

 • postat de MONICA ZLATI
  Joi, 21 Mai 2015 20:41
  89.137.220.***
  Multumesc Viata Libera! Sper ca autorităţile să ia măsuri si sa ridice cat mai repede acele tomberoane din poarta mea.
  Fac precizarea că afirmatia domnului Pucheanu este eronata, zona nu era agomerata de deseuri inainte de a fi amplasate aceste tomberoane ci dupa aceea, deoarece cei care arunca gunoaiele nu folosesc numai aceste tomberoane ci le arunca pur si simplu in jurul acestora si sunt lasate acolo reprezentand un focar de infectie pana la următoarea colectare. Acest lucru poate fi demonstat cu imaginile de arhiva pe care le detin. Fac precizarea ca in zona exista copii care se joaca zilnic in jurul acestor focare de infectie!
  DA, DORESC ELIMINAREA ACESTOR TOMBEROANE AMPLASATE LA LIMITA PROPRIETATII MELE, SI DECLAR ACEST LUCRU INCA O DATA CONSIDERAND CA ESTE UN ABUZ IN A FORTA UN CONTRIBUABIL BUN PLATNIC LA BUGETELE LOCALE SA AIBA ACCES LA PROPRIETATEA SA DOAR TRECAND PE LANGA GUNOIUL MENAJER CARE ESTE AMPLASAT ACOLO FARA ACORDUL SAU.
  In speranta ca aceasta situatie se va sfarsi cat mai curand,
  Cu stima,
  Contribuabil Monica Zlati
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Miercuri, 20 Mai 2015 08:32
  91.208.234.***
  @Doamna Zlati: cateva hartii aruncate in tomberon si o tigara aprinsa sunt rezolvarea problemei. Dupa ce voe arde doa trei tomberoane, al patrulea nu va mai aparea.
  Ce-i asa de greu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Miercuri, 20 Mai 2015 08:07
  5.13.147.***
  Problema e alta, acolo e zona plina cu triburi conlocuitoare,asistati sociali cu BMW-uri ultimul tip la poarta,si care oricum transforma imaginea zonei in ghetto.Aia spala rufe,socializeaza intre ei si isi fac nevoile in plina strada,fiind o adevarata aventura sa treci pe acolo chiar si in plina zi .Si asta chit ca este principala artera care leaga Mazepa de Piata Centrala.Tomberoanele alea nu numai ca degaja o duhoare greu de descris pentru riverani, dar e greu sa treci si tu ca pieton pe acolo. E o imagine simbol insa pentru Galatiul condus de actualul primar si ai sai consilieri locali!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.