TROTUARE spălate de ploaie - Avem automăturători, dar nu curăţăm cu ele

TROTUARE spălate de ploaie - Avem automăturători, dar nu curăţăm cu ele
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Trotuarele sunt pline de mâzgă şi de agude putrezite, dar automăturătorile achiziţionate, de Primăria Galaţi, anul trecut, se ascund vederii


Atât arterele principale, cât şi străduţele laterale sunt pline de zone în care tălpile încălţărilor ţi se lipesc de caldarâm, iar mirosul este puternic pătrunzător. Aguzii îşi lasă fructele pe jos, creând covoare movii sau gri de fructe putrezite. Mirosul este îngrozitor. Vineri şi sâmbătă, după ploaie, fructele căzute şi înmuiate de ploaie erau numai bune pentru patinaj artistic. Şi atunci îţi aduci aminte că Primăria a achiziţionat, nu mai departe de anul trecut, patru automăturători cu perii, cu capacitate de spălare. Cu toate că, potrivit directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, acestea funcţionează în continuare pe arterele principale, nimeni nu pare să le fi auzit de mult timp. Ba, mai mult, nici nu se vede că acele automăturători ar fi trecut pe acolo. Noroc cu ploaia ce mai spală un pic din miros şi din mizerie.

Automăturătorile funcţionează, dar aşa încât să nu le audă nimeni

„Eu nu le-am mai auzit de mult timp. Stau toată ziua în Piaţă şi nu le-am mai auzit deloc. Nu ai cum să nu le auzi, dar i-aş şi văzut trecând, dacă ar fi trecut. Era o vreme în care măturau zilnic aleea pietonală de la P-uri. Unde mai pui că zile întregi au stat nişte pamperşi, aici, pe aleea de lângă şcoală”, ne-a spus Jana, una dintre vânzătoarele de la Piaţa Veche, de lângă P-uri. Nici mai încolo de aleea pietonală de la P-uri, pe Domnească, automăturătorile nu sunt mai vizibile. Dacă într-o perioadă existau două automăturători care periau în tandem strada Domnească, trotuarele sunt măturate cu târnurile în fiecare zi. Cu toate că nu le-a auzit şi nu le-a mai văzut nimeni în zonă, potrivit directorului Ecosal, automăturătorile sunt în uz în continuare pe arterele principale, chiar şi pe Domnească.

„Sunt oameni care fac sesizări la P-uri că automăturătorile fac zgomot şi că sunt treziţi din somn şi că nu vor să le mai prindă înainte de ora 8,00. Ba, ni se sesizează că oamenii care manevrează aceste automăturători aleargă, nu mătură. Sesizările sunt un feed-back că utilajele sunt pe teren”, ne-a explicat şeful Serviciului de Salubrizare.

Trotuarele vor fi curăţate cu motocultoarele

Conştient că drumurile dedicate pietonilor sunt mizerabile, totuşi, şeful Serviciului de salubrizare spune că, începând de săptămâna aceasta, trotuarele vor fi curăţate cu apă sub presiune. „Avem în program ca de săptămâna viitoare (săptămâna aceasta, n.r.) să curăţăm trotuarele cu ajutorul motocultoarelor cărora le putem pune un furtun. În acest moment, acestea sunt folosite la dezinsecţie, dar în cel mai scurt timp vom putea interveni pentru curăţarea trotuarelor. Apa este dislocată cu o presiune de 50 de bari, aşa că au putere de curăţare destul de mare”, ne-a explicat Ionuţ Pucheanu.

Reamintim că cele patru automăturători, care nu se mai aud, au fost achiziţionate de către Primăria Galaţi, în 2014, contra sumei de 150.000 de lei fiecare.

Citit 1810 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iulie 2015 18:28

5 comentarii

 • postat de Galatean
  Luni, 06 Iulie 2015 20:09
  5.13.244.***
  Si inca ceva : Felicitari, Nicoleta Onofrei !
  0
  3
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 06 Iulie 2015 20:06
  5.13.244.***
  Voiam sa comentez ceva dar @Mizerii umane mi-a luat-o inainte si a spus aproape totul ! As mai spune doar ca , atunci cand trec prin zona din fotografie ( Mazepa, pe Brailei, de la CEC pana la Treistar ), mi-e greata, pur si simplu, de mizeria/mazga care se intinde pe trotuar de la aguzi si de putoarea pe care o emana acestea ! Ce mai, acesti "gospodari" isi bat joc de galateni pe banii lor ! Ai galatenilor ! In ceea ce priveste automaturatorile, acestea fac treaba dar prin alte parti....... ! Culmea e ca nimeni nu reactioneaza in vreun fel , de parc-am fi hipnotizati !
  0
  3
  Raportează
 • postat de Mizerii umane
  Luni, 06 Iulie 2015 18:03
  91.216.52.***
  Galatiul nu a avut niciodata oamanei pragmatici la conducere. Toti care s-au perindat vremelnic pe la primarie si serviciile conexe, au umplut orasul cu tot felul de specii care produc mizerie din primavara si pina in toamna.
  Se incepe cu teiii si se continua cu plopi cu puf, visini, duzi, corcoduse, castani.
  Poti sa ai armate de "maturatori" ca tot nu faci fata mizeriei.
  Mai deunazi pe faleza inferioara, din cauza pufului si a unui chistoc aruncat neglijent, a ars o zona de jnepenis foarte frumoasa. Tot din cauza pufului si a chistoacelor aruncate aiurea, oricind poate sa ia foc un sir de masini dintr-o parcare.
  Platanilor de pe faleza inferioara (atitia cit mai sunt), cei de la ADP sau Ecosal care tund iarba cu motocoasele, le-au afectat coaja purtatoare de seva (cu firul de nailon), ceea ce adus la uscarea onora dintre ei. Sa puna tutori la copaci cind ii planteaza este prea scump, de cres copacii strimbi ca si administratia locala.
  Pe trotuare trebuie sa treci aplecat ca sa nu intri cu capul in crengi. Despre gropi ce sa mai spunem. Pentru administratia locala, gropile in strazi reprezinta o stare de normalitate. Daca intr-o strada nu s-a creat o gaura, o va face cineva de la administratie ca sa confirme regula (nici o strada fara gauri).

  Numai cirpaci, nu vezi unul sa faca o treaba ca lumea, numai rebuturi umane in administratie.
  0
  6
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Luni, 06 Iulie 2015 16:09
  78.97.221.***
  Dupa ce ca au fost cumparate la un pret cam dublu decat pretul pietii (probabil ca erau multe guri de hranit), maturatorile nici macar nu-s folosite....
  Pe de alta parte insa, la ce strat de glod, mazga si clisa e pe unele trotuare, maturatorile minune n-ar fi avut nicio sansa; nici inventia cu "motocultoare" nu cred c-ar avea mai multi sorti de izbanda. Cel mai sigur e ca mai intai sa se intre cu plugul.
  0
  4
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 06 Iulie 2015 11:34
  82.137.15.***
  Ati vazut la lucru o motomaturatoare?
  Este o masina de facut praf. Mai bine agude pe jos, decat sa ma fardez gratis pe camasa alba si guler negru.
  Rusine ecosal pentru achizitiiiiiiii. Bani irositi aiurea.
  Inclusiv masina mare, cea care matura strazile, din urma ei este un nor de praf.
  Daca pamantul din spatiu verde ar fi cu 10 cm mai jos ca bordura, nu ar mai fi mizerie cand ploua si duce pamantul in strada. Dar adp galati a adus tone de pamant in scoarul verde de pe str. Brailei pentru ca pamantul sa fie egal cu bordura, iar la fiecare ploaie pamantul este carat de apa in strada si gropile din astfalt,unde au inceput sa creasca buruieni si panselute.
  4
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.