TROTUARE spălate de ploaie - Avem automăturători, dar nu curăţăm cu ele

TROTUARE spălate de ploaie - Avem automăturători, dar nu curăţăm cu ele
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Trotuarele sunt pline de mâzgă şi de agude putrezite, dar automăturătorile achiziţionate, de Primăria Galaţi, anul trecut, se ascund vederii


Atât arterele principale, cât şi străduţele laterale sunt pline de zone în care tălpile încălţărilor ţi se lipesc de caldarâm, iar mirosul este puternic pătrunzător. Aguzii îşi lasă fructele pe jos, creând covoare movii sau gri de fructe putrezite. Mirosul este îngrozitor. Vineri şi sâmbătă, după ploaie, fructele căzute şi înmuiate de ploaie erau numai bune pentru patinaj artistic. Şi atunci îţi aduci aminte că Primăria a achiziţionat, nu mai departe de anul trecut, patru automăturători cu perii, cu capacitate de spălare. Cu toate că, potrivit directorului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, acestea funcţionează în continuare pe arterele principale, nimeni nu pare să le fi auzit de mult timp. Ba, mai mult, nici nu se vede că acele automăturători ar fi trecut pe acolo. Noroc cu ploaia ce mai spală un pic din miros şi din mizerie.

Automăturătorile funcţionează, dar aşa încât să nu le audă nimeni

„Eu nu le-am mai auzit de mult timp. Stau toată ziua în Piaţă şi nu le-am mai auzit deloc. Nu ai cum să nu le auzi, dar i-aş şi văzut trecând, dacă ar fi trecut. Era o vreme în care măturau zilnic aleea pietonală de la P-uri. Unde mai pui că zile întregi au stat nişte pamperşi, aici, pe aleea de lângă şcoală”, ne-a spus Jana, una dintre vânzătoarele de la Piaţa Veche, de lângă P-uri. Nici mai încolo de aleea pietonală de la P-uri, pe Domnească, automăturătorile nu sunt mai vizibile. Dacă într-o perioadă existau două automăturători care periau în tandem strada Domnească, trotuarele sunt măturate cu târnurile în fiecare zi. Cu toate că nu le-a auzit şi nu le-a mai văzut nimeni în zonă, potrivit directorului Ecosal, automăturătorile sunt în uz în continuare pe arterele principale, chiar şi pe Domnească.

„Sunt oameni care fac sesizări la P-uri că automăturătorile fac zgomot şi că sunt treziţi din somn şi că nu vor să le mai prindă înainte de ora 8,00. Ba, ni se sesizează că oamenii care manevrează aceste automăturători aleargă, nu mătură. Sesizările sunt un feed-back că utilajele sunt pe teren”, ne-a explicat şeful Serviciului de Salubrizare.

Trotuarele vor fi curăţate cu motocultoarele

Conştient că drumurile dedicate pietonilor sunt mizerabile, totuşi, şeful Serviciului de salubrizare spune că, începând de săptămâna aceasta, trotuarele vor fi curăţate cu apă sub presiune. „Avem în program ca de săptămâna viitoare (săptămâna aceasta, n.r.) să curăţăm trotuarele cu ajutorul motocultoarelor cărora le putem pune un furtun. În acest moment, acestea sunt folosite la dezinsecţie, dar în cel mai scurt timp vom putea interveni pentru curăţarea trotuarelor. Apa este dislocată cu o presiune de 50 de bari, aşa că au putere de curăţare destul de mare”, ne-a explicat Ionuţ Pucheanu.

Reamintim că cele patru automăturători, care nu se mai aud, au fost achiziţionate de către Primăria Galaţi, în 2014, contra sumei de 150.000 de lei fiecare.

Citit 2010 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iulie 2015 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.