COD GALBEN DE CANICULĂ LA GALAŢI/ Ce mâncăm pentru a fi hidrataţi şi a face faţă CĂLDURII

COD GALBEN DE CANICULĂ LA GALAŢI/ Ce mâncăm pentru a fi hidrataţi şi a face faţă CĂLDURII
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Conform meteorologilor, zilele caniculare de vară ne vor da bătăi de cap şi în luna august. Pe lângă faptul că trebuie să suporte temperaturi foarte ridicate, organismul nostru poate suferi  şi de deshidratare, care poate avea efecte neplăcute, ducând la reducerea energiei şi a eficienţei cu care ne îndeplinim sarcinile cotidiene.

Specialiştii atrag atenţia că, în perioadele de vară, este bine să "mâncăm apă" pentru a fi siguri că organismul nostru nu va avea de suferit. Aceste alimente ajută organismul chiar dacă nu bem atât de multă apă pe cât recomandă medicii.

O sursă bună de hidratare o reprezintă un burger de vită. Conform nutriţioniştilor, chifteaua de hamburger conţine 64 la sută apă atunci când este crudă, respectiv 60 la sută apă atunci când este gătită. Iar atunci când cartofii prăjiţi sunt înlocuiţi cu o salată verde, un burger poate deveni un fel de mâncare delicios şi foarte hidratant.

O altă sursă de hidratare o reprezintă o porţie de orez. O ceaşcă de orez fiert cântăreşte aproximativ 177 de grame, dintre care 133 sunt reprezentate de apă.

Pe lângă apă, vitamine

De asemenea, ne putem hidrata şi cu suc de roşii, care este compus din 90 la sută apă, nu are niciun fel de grăsimi şi conţine doar 50 de calorii la o porţie de jumătate de ceaşcă.

Nutriţioniştii susţin că vânăta este o legumă foarte sănătoasă şi extrem de bogată în apă şi fibre, aceasta putând fi preparată în multe feluri. În ceea ce priveşte conţinutul de apă, vinetele nu pot fi întrecute decât de pepene. Cu un conţinut de 90 la sută apă, pepenele mai este denumit şi "ambrozia zeilor" pentru gustul delicios şi efectul înviorător pe care-l are. În plus, conform nutriţioniştilor, o felie de pepene asigură 103,2 la sută din necesarul zilnic de vitamina A al organismului.

Conţinând 91 la sută apă, broccoli se numără printre alimentele recomandate în perioadele de caniculă. Această legumă conţine şi calciu, un "bonus" care contribuie la întărirea sistemului osos.

Contrar aparenţelor, şi pieptul de pui la grătar este o soluţie pentru a rămâne hidrataţi în lungile zile de vară, fiind alcătuit în proporţie de 66 la sută din apă. Carnea de pui trebuie însă cumpărată şi consumată proaspătă pentru că prin congelare pierde din conţinutul de apă. (Sursa Agerpres)

Primăria reactivează punctele de prim-ajutor

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi anunţă că reactivează cele zece puncte de prim-ajutor în caz de caniculă, pe toată durata avertizării cu cod galben instituit de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru zilele de 6 şi 7 august 2015. Acestea sunt amplasate după cum urmează: Billa 2 (Micro 39C), Billa 3 (Micro 16), Billa 4 (Winmarkt Modern), Kaufland 2 (Micro 40), Carrefour (Potcoava), Carrefour (Micro 19), Penny (Micro 17), XXL (Micro 21), Hala de legume-fructe (Piaţa Centrală), Hala legume-fructe (Piaţa Țiglina 1).

Punctele de prim-ajutor rămân active pe toată durata avertizării meteorologice de temperaturi excesive și disconfort termic. În cadrul punctelor de prim-ajutor, oamenii vor beneficia de apă, aer condiţionat și asistenţă medicală, în caz de necesitate, în intervalul orar critic 11,00 - 17,00. (Anca Melinte)

Citit 3387 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 August 2015 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.