Ce nu vă place în oraşul Galaţi? „Vrem câte un parc în fiecare cartier!”

Ce nu vă place în oraşul Galaţi? „Vrem câte un parc în fiecare cartier!”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii care locuiesc în preajma Şcolii nr. 10, pe strada Gheorghe Doja, se plâng de ani buni că în cartierul lor nu există un loc de joacă şi de relaxare ca în alte zone ale oraşului. Spaţiu este, spun oamenii, însă momentan nimeni din fruntea oraşului nu s-a îngrijit să ridice un parc acolo.

Unul dintre cei care au fost de acord să stea de vorbă cu noi despre starea spaţiilor verzi din cartier a fost Ion Ghenea, un gălăţean în vârstă de 48 de ani, a cărui mare pasiune este şahul. „Din nefericire, în cartierul nostru nu avem un loc unde să ne putem aduna, noi între vecini, să jucăm o partidă de şah, de table, să stăm la taclale, fără să stăm la colţul blocului. Când au fost alegerile pentru primărie, domnul Marius Stan ne-a promis că aceste lucruri se vor rezolva. Ei bine, noi încă aşteptăm”, ne-a spus omul.

Un alt cetăţean, Adrian Stamate, în vârstă de 25 de ani, ne-a spus că oraşul ar arăta cu adevărat frumos dacă primăria ar amenaja fiecare cartier. „Dacă ar fi câte un parc în fiecare zonă mare a oraşului, cu bănci, leagăne, alei, piste de biciclete, altfel ar arăta oraşul. Dar totul pleacă de la oameni, iar un oraş frumos nu poate exista când oamenii îl murdăresc voit”, spunea tânărul.

Primăria dă, însă, asigurări că lucrurile se vor schimba chiar din acest an. „În zona unde se află Şcoala nr. 10, se vor amenaja două locuri de joacă, din cele 20 pe care primăria municipiului Galaţi le are în faza de proiect pentru tot oraşul. Cele două obiective menţionate au intrat în etapa a doua, cea de execuţie, etapă ce va începe în toamna acestui an”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Până la soluţionare, tot ce pot face oamenii este să privească cu resemnare spaţiile verzi neutilizate şi prea puţin îngrijite din cartierul lor.         

Citit 4079 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2015 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.