Un nou lăcaş de rugăciune, în Micro 17

Un nou lăcaş de rugăciune, în Micro 17
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Duminica trecută s-a sfinţit biserica din Micro 17 care îi are ca ocrotitori pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi pe Sfântul Atanasie cel Mare. Parohia a luat fiinţă încă din anul 2004. Terenul îi aparţine primăriei municipiului Galaţi, iar piatra de temelie a bisericii a fost pusă, în urmă cu 11 ani, de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalpreasfinţitul Părinte Casian.

"Zidirea bisericii a fost posibilă datorită implicării pc. preot paroh Mitică Luca, prin susţinerea financiară şi materială a familiilor Viorel şi Marilena Andrei, Ioan Batog şi Fănel Roman, precum şi prin dărnicia (...) bunilor credincioşi şi a sfetnicilor din Consiliul şi Comitetul Parohial. Între anii 2011-2014, biserica a fost pictată în tehnica „tempera” de către Tudorel Ciuhureanu, din Bucureşti, a fost înzestrată cu catapeteasmă sculptată în stejar şi cu icoane pictate de dl Răzvan Bădescu din Galaţi, la care s-au adăugat două iconostase, tronul arhieresc, străni sculptate în lemn de stejar pentru credincioşi, două policandre, încălzire centrală şi pardoseala placată cu marmură", informează biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, înconjurat de un ales sobor de preoţi din administraţia eparhială şi din parohiile învecinate. La slujbă a participat şi un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 5 din Galaţi, însoţit de dascălii lor.

"O nouă biserică într-un cartier din oraşul Galaţi străjuită de casele creştinilor şi de blocuri se constituie într-o autentică, sfântă şi dumnezeiască locuinţă a oamenilor împreună cu Dumnezeu. Această biserică a primit şi ocrotirea Sfântului Ioan Gură de Aur, care ne arată ca nimeni altul înţelesul sfinţirii mari a bisericii şi a sufletelor noastre, pentru că slujim între Altarul lui Hristos şi altarul aproapelui nostru!", a arătat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După târnosirea noului locaş de cult, atât copiii, cât şi credincioşii prezenţi au avut bucuria de a trece prin Sfântul Altar pentru a se închina înaintea Sfintei Mese şi pentru a primi arhierească binecuvântare. În lumina proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2015 ca "An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii", biserica nou sfinţită a fost aşezată şi sub ocrotirea Sfântului Ioan Gură de Aur.

În continuare, pe o scenă special amenajată, a fost săvârşită Sfânta Liturghie. La final, părintele paroh Mitică Luca şi pc. pr. slujitor Costel Filimon au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian rangul de iconom stavrofor. Evenimentul s-a încheiat cu săvârşirea parastasului pentru slujitorii şi ctitorii trecuţi la Domnul, după care a urmat tradiţionala agapă creştinească.

Sursa foto: arhivă EDJ

Citit 3783 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2015 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.