De luni de zile, un COPAC stă să CADĂ PESTE UN BLOC din Galaţi. Cum au reacţionat autorităţile
Foto: Foto Marius Negri

De luni de zile, un COPAC stă să CADĂ PESTE UN BLOC din Galaţi. Cum au reacţionat autorităţile
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Locatarii unui bloc de pe strada Tecuci trăiesc de cel puţin cinci luni cu groaza că un plop uscat se va prăbuşi peste imobil


Subiectul fasonării vegetaţiei din municipiul Galaţi frizează deseori absurdul. În timp ce mulţi pomi sunt tunşi sau de-a dreptul retezaţi de la rădăcină, verzi fiind, din motive aşa-zis estetice sau pentru a face loc vreunei construcţii proaspete, uscăturile care pun în pericol real siguranţa oamenilor şi a clădirilor rezistă. Destul de mult timp, chiar după ce tăierea acestora este solicitată oficial de cei aflaţi în iminent pericol.

În cazul de faţă, cei care au cerut ajutorul autorităţilor pentru "extirparea" unui astfel de plop, înalt de circa 15 metri şi fără urmă de frunză au fost locatarii blocului M 6, de pe strada Tecuci. Vecini cu copacul înalt cât blocul, oamenii au solicitat intervenţia unui echipaj ADP în primăvara acestui an, după ce au văzut că plopul, după ce fusese fasonat, nu mai dădea niciun semn de renaştere.

"Am depus o sesizare la Primărie pe 8 mai 2015, am primit un număr de înregistrare, mi s-a spus că se va rezolva. Au trecut lunile şi am văzut că nu a venit nimeni. Am fost de două ori să mă interesez la ADP, la o doamnă inspector care mi-a spus că problema e pe lista de urgenţe şi se va rezolva în cel mai scurt timp. Ultima dată am fost cam acum trei săptămâni, dar nu s-a întâmplat nimic, iar copacul a început să se încline spre bloc. Dacă va cădea, praf va face faţada, ca să nu mai zic dacă pică peste vreun om", ne-a spus, luni, 26 octombrie, unul dintre proprietarii care locuiesc în blocul M6.

Pentru a afla ce înseamnă "urgent" în soluţionarea unei petiţii care semnalează o situaţie cu potenţial periculos, l-am contactat pe directorul ADP Galaţi, Viorel Popa. Surprinzător, am aflat că operaţiunea de tăiere a copacului nu ar fi trebuit să fie o "operă" de artă". "Când se primesc astfel de sesizări la Primărie, Primăria ne înştiinţează pe noi, iar noi trebuie să le includem în planurile de intervenţie, pentru soluţionare. Vom verifica de ce această situaţie a trenat atât de mult şi vom încerca să o rezolvăm cât mai repede", ne-a spus marţi, 27 octombrie, Viorel Popa, directorul ADP Galaţi.

Un alt CRATER şi-a făcut apariţia în Galaţi. CLICK pentru DETALII

Citit 3344 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2015 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.