Medici gălăţeni AMENDAŢI, după ce le-au prescris REŢETE MORŢILOR

Medici gălăţeni AMENDAŢI, după ce le-au prescris REŢETE MORŢILOR
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Corpul de control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a sancţionat 200 de furnizori gălăţeni de servicii medicale, în primele nouă luni ale anului. CJAS Galaţi a făcut, în această perioadă, 735 de controale operative.

Dacă unele abateri descoperite de inspectori arată mai degrabă neatenţia medicilor, decât reaua lor intenţie, o serie de alte nereguli denotă, încă o dată, că unii dintre cei care au depus Jurământul lui Hippocrates nu cunosc nicio limită, atunci când vine vorba de a face bani.

Astfel, şase medici gălăţeni au fost amendaţi de autorităţi, după ce s-a descoperit că au raportat către CJAS Galaţi servicii medicale efectuate unor pacienţi decedaţi. În acest mod, medicii respectivi au încasat bani pentru servicii medicale fictive. Din păcate, în raportul întocmit de autorităţi nu sunt specificate şi numele acestor doctori.

Concedii medicale acordate ilegal

Controalele au scos însă la iveală o puzderie de alte nereguli. 183 de furnizori au fost sancţionaţi, după ce au prescris reţete pacienţilor, chiar în perioada în care bolnavii erau internaţi în spital. Fondul de Asigurări de Sănătate, la care fiecare dintre noi contribuie, a fost astfel serios prejudiciat, din moment ce CJAS Galaţi a plătit de două ori pentru serviciile acordate acestor pacienţi: o dată spitalului şi apoi medicului care i-a prescris reţeta.

Patru medici au primit mai puţini bani, pentru că nu au respectat programul de lucru de la cabinete, în vreme ce alţi doi au fost sancţionaţi pentru că au efectuat investigaţii paraclinice în baza unor bilete de trimitere eliberate în urma efectuării unor servicii medicale clinice care nu făceau obiectul contractului încheiat cu CJAS.

Pentru că nu a respectat legislaţia în vigoare privind modul de eliberare a certificatelor de concedii medicale, un medic a fost amendat de inspectorii CJAS. În cazul a doi furnizori, sancţiunile s-au dat pentru că au efectuat analize medicale la altă dată decât cea înscrisă pe biletele de trimitere.

573 de furnizori de servicii medicale, dintre care 254 de medici de familie, se află în contract cu CJAS Galaţi. Prin furnizor de servicii medicale se înţelege orice cabinet de medicină de familie, spital, farmacie, cabinet de medicină stomatologică, laborator de analize medicale sau imagistice, ambulatoriu de specialitate sau firmă de dispozitive medicale.

CITEŞTE ŞI: Medici de familie EVACUAŢI/ Peste 20.000 de gălăţeni riscă să rămână FĂRĂ ASISTENŢĂ MEDICALĂ

Citit 3277 ori Ultima modificare Vineri, 30 Octombrie 2015 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.