Râsu' plânsu' pe o stradă din Port: Carosabil bun, doar că e plin de boscheţi

Râsu' plânsu' pe o stradă din Port: Carosabil bun, doar că e plin de boscheţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Chiar dacă a fost trecută, în 2014, din zona C de impozitare în zona B, alături de Crinului, Gerului, Henri Coandă, Sulinei, Unirii şi Zefirului, pe motiv că are utilităţi, iar starea carosabilului este bună, strada "Gheorghe Stroiciu" din Port are probleme clare la capitolul calitatea lucrărilor. Aşa cum se poate vedea şi din fotografia de mai sus, buruienile au crescut prin asfalt de parcă ar fi crescut pe câmp.

Modificarea de pe harta fiscală ar însemna că, odată cu dările mai mari, strada arată ca în palmă, dar în realitate e plină de bălării de la un capăt la altul şi este mizerabilă. Ce-i drept, nu a crescut, încă!, niciun arbore în mijlocul carosabilului, dar parcă nici mult nu mai e. Boscheţii au început să crească pe marginea carosabilului, pe la borduri, dar şi pe trotuar. Propriu-zis calea e străjuită de verdeaţă, probabil e perdeaua verde de care tot duce lipsă judeţul pe timp de iarnă.

Oamenii de acolo plătesc impozitul pe casă mai mult decât o făceau până în 2014, din cauza trecerii dintr-o zonă de impozitare în alta, dar şi mai mult din 2015, din cauza creşterii impozitelor, respectiv 61 de lei pentru o cameră, 125 de lei pentru două camere, 167 de lei pentru trei camere şi 199 de lei pentru patru camere.

Stradă modernizată recent

În noiembrie 2011, Atlas câştiga contractul scos la licitaţie de către Primăria Galaţi pentru lucrări de modernizare a două loturi de străzi din Valea Oraşului, în valoare de 5,5 milioane de lei. Lotul I cuprindea străzile Gloriei, Sculpturii, Canalului şi Vidra, iar Lotul II străzile Daciei, Sălişte, Sulinei, Ghecet şi Elicei. Ca să înţelegeţi legătura, strada Canalului, din lotul I, este tocmai strada "Gheorghe Stroiciu". Asta înseamnă că strada cu pricina a fost reabilitată recent şi nu ar exista motive ca într-un timp atât de scurt să se fisureze astfel încât să lase loc arbuştilor să crească.

Strada, fostă Canalului, a fost redenumită "Gheorghe Stroiciu" prin decretul numărul 531/1970 de către Nicolae Ceauşescu, astfel luând numele unuia dintre comisarii care au condus detaşamentele revoluţionare în lupta împotriva armatei române, „în numele Comitetului Bolşevic Român". Mai în glumă, mai în serios, se pare că Stroiciu luptă împotriva românilor şi din mormânt, n-o fi vrând să avem şi noi o stradă ca lumea, chiar dacă face parte din categoria B de impozitare.

Foto Nicoleta Onofrei

Citit 2200 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Noiembrie 2015 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.