Colegiul 'Elena Doamna' se extinde

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, 30 iunie, city-managerul Primăriei municipiului Galaţi, Florin Popa, a semnat cel de-al treilea contract de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR). Este vorba despre proiectul “Extindere Colegiu de Industrie Alimentară «Elena Doamna» şi modernizarea utilităţilor existente”, finanţat în cadrul POR 2007 – 2013, Axa prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul de intervenţie 3.4. – „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.

Cu o valoare de 6.346.541,57 lei (din care fonduri nerambursabile - 5.232.625,71 (fără TVA) lei), proiectul, care se va desfăşura pe parcursul a 12 luni, urmăreşte extinderea şi îmbunătăţirea calităţii procesului de educaţie pentru elevi dar şi pentru persoane adulte având în vedere că unitatea şcoală este autorizată de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor să organizeze programe de calificare/recalificare pentru ocupaţii specifice.

Extinderea unităţii de învăţământ se referă la un nou corp de clădire (cu 3 etaje, în total,  2.118 mp), în care se vor amenaja şase săli de clasă, două cabinete de limbi străine, bibliotecă, sală de lectură, sală multimedia, spaţii pentru aplicaţii practice şi sală de festivităţi.

Proiectul mai prevede realizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a sistemului de încălzire dar şi a reţelelor de apă, canalizare, gaze şi energie termică, pentru asigurarea serviciilor şi noii clădiri.

Acesta este cel de-al treilea proiect finanţat prin POR la Galaţi, după modernizarea străzii Basarabiei şi modernizarea şi reabilitarea Şcolii 38.

Citit 619 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.