Oameni fără adăpost din Galaţi, SALVAŢI DE LA ÎNGHEŢ de echipaje ale Ambulanţei

Oameni fără adăpost din Galaţi, SALVAŢI DE LA ÎNGHEŢ de echipaje ale Ambulanţei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Nouă gălăţeni fără adăpost au fost luaţi din parcuri sau de pe străzi de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi, în noaptea de duminică spre luni (17 spre 18 ianuarie - n.r.). Iniţial, toţi cei nouă pacienţi au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi, de unde au fost duşi, ulterior, către Centrul pentru Persoane fătă Adăpost. "Doi dintre pacienţi, cu vârstele de 35 şi 36 de ani, aveau şi degerături la picioare, motiv pentru care le-au fost acordate îngrijirile medicale necesare", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Primul semn al apariţiei degerăturilor este atunci când faţa, urechile, încheieturile, mâinile sau picioarele devin amorţite, prind o culoare albă, apar dureri sâcâitoare, care se intensifică la atingere.

"În caz de degerături, este indicat să apelaţi serviciile medicale de urgenţă. Nu frecaţi zonele degerate ale corpului, deoarece această acţiune poate deteriora pielea. Nu este recomandat să masaţi zonele degerate, sunt contraindicate băuturile alcoolice, duşurile sau băile fierbinţi, deoarece toate acestea pot provoca şoc termic”, spun medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Citit 1076 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2016 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.