O brutărie aparte s-a deschis recent în Galaţi/ O pâine bună pentru o faptă bună

O brutărie aparte s-a deschis recent în Galaţi/ O pâine bună pentru o faptă bună
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În Galaţi s-a deschis o brutărie tradiţională, bazată doar pe produse naturale şi reţete gustoase şi sănătoase. Este vorba despre „Brutăria de acasă”, de pe strada Constructorilor nr. 1B, fondată în cadrul proiectului POSDRU 2007-2013 „Investeşte în oameni”. Produsele de patiserie sunt realizate cu maiaua naturală, un agent de fermentare şi dospire, fiind cunoscut sub denumirea de „drojdia sălbatică”. Totodată, pentru pâine se foloseşte doar făină integrală bio şi apă filtrată. Astfel, structura economică MARAPAN SES SRL realizează, în prezent, pâine cu maia simplă, alături de sortimente cu seminţe, cu făină de secară, cu aromă de busuioc, cu usturoi, măsline, cartofi şi ulei de măsline. Cantitatea produselor este de 500 de grame, iar preţul porneşte de la 2,50 lei şi poate ajunge la maximum 5,80 lei pentru o pâine. 

„Dorim să oferim locuri de muncă”

La brutăria recent deschisă activează opt angajaţi. Potrivit managerului brutăriei, Elena Mihăilescu, scopul principal al societăţii economice şi sociale este de a oferi locuri de muncă persoanelor defavorizate. „Angajaţii noştri sunt persoane care au o situaţie financiară dificilă. În funcţie de puterea de vânzare, vom angaja mai multe persoane defavorizate, acesta este scopul proiectului." Cu alte cuvinte, cumpărând o pâine bună, puteţi face şi o faptă bună, fiindcă oamenii care o produc au reală nevoie de sprijin.

Cum se prepară pâinea cu maia

Produsele de panificaţie au o aromă de pâine de casă, tocmai datorită reţetei folosite. Asociata societăţii, Mariana Popescu, ne-a povestit cum este preparată pâinea. „Aluatul se frământă, apoi se fac împachetări, de două ori, din 40 în 40 de minute. Mai târziu, timp de 30 de minute, aluatul se odihneşte. Urmează cântărirea fiecărei pâini, divizarea şi modelarea. În cele din urmă, pâinea se pune în nişte vase speciale, se bagă la dospitor timp de trei ore, apoi se pune la cuptorul pe vatră, timp de 30 de minute: 15 minute la 240 de grade şi 15 minute la 180 de grade”.        

Citit 14964 ori Ultima modificare Joi, 28 Ianuarie 2016 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.