Încurcate sunt căile SALUBRIZĂRII: Cine face curăţenie în Micro 17, la fostele GARAJE

Încurcate sunt căile SALUBRIZĂRII: Cine face curăţenie în Micro 17, la fostele GARAJE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După ce am semnalat, săptămâna trecută, în ziarul nostru, mizeria din cartierul gălățean Micro 17, pe locul fostelor garaje şi grădini (PENTRU DETALII, CLICK AICI), Ecosal a început, luni, 8 februarie, salubrizarea zonei. Problema este că acolo terenul este împărţit între proprietatea Primăriei şi o proprietate privată. Terenul care aparţine Primăriei va fi curăţat de Ecosal în câteva zile, în schimb pentru salubrizarea proprietăţii private, Garda de Mediu va trebui să dea o măsură distinctă de salubrizare proprietarului, iar acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, la mijlocul săptămânii.

Curăţenie pe bucăţi

Potrivit directorului Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, angajaţii vor salubriza numai suprafaţa de teren ce aparţine Primăriei, întrucât acolo există şi o suprafaţă de teren proprietate privată, unde va trebui să cureţe proprietarul. „Noi nu putem intra pe terenul omului să salubrizăm, Primăria nu plăteşte decât munca prestată pe terenul acesteia. Chiar dacă am salubriza şi terenul proprietate privată, apoi trebuie să cerem banii proprietarului, or acesta poate spune oricând că nu ne-a pus el să intrăm acolo şi că nu ne plăteşte nimic”, ne-a explicat directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu. Dacă în câteva zile suprafaţa de teren ce aparţine Primăriei va fi curată, mizeria de pe suprafaţa de teren proprietate privată s-ar putea să mai rămână ceva timp, cel puţin până intră comisarii de mediu în contact cu proprietarul, Delicoti Doru.

„Săptămâna trecută am fost acolo, am văzut despre ce este vorba, am vorbit cu cei din Primărie, dar atunci nu am putut lua legătura şi cu proprietarul privat. A rămas ca Primăria să ne spună cine este proprietarul terenului, iar săptămâna aceasta urmează să intrăm în contact cu dumnealui”, ne-a spus comisarul şef al Gărzii de Mediu, Marian Mocanu.

Potrivit proprietarului terenului, Delicoti Doru, acesta nu este responsabil pentru modul în care locuitorii din Micro 17 aleg să îşi arunce gunoiul. „Eu nu mă pot duce să salubrizez zona de câte ori aruncă ei. Am mai curăţat odată anul trecut. Eu nu stau acolo şi nu arunc. Aruncă tot oamenii care locuiesc în zonă. Nu pot sta să supraveghez ce fac oamenii. Apoi, ar trebui şi Poliţia Locală să mai treacă pe acolo şi să dea amenzi”, ne-a declarat proprietarul terenului pe care încă au mai rămas câteva garaje în picioare.

"Nu pot îngrădi terenul, oamenii să demoleze"

Delicoti Doru spune că soluţia cea mai bună pentru a nu mai intra oamenii să arunce acolo gunoi, ar fi să îngrădească terenul, în schimb nu poate îngrădi terenul până nu îşi demolează toată lumea construcţiile provizorii, respectiv garajele. „Am cumpărat terenul de la Primărie acum trei ani de zile, dar erau garaje. Am vorbit cu cei de la Primărie şi mi-au zis că nu este nicio problemă, că nu au construcţii definitive şi, chiar dacă ar fi, pot printr-o firmă de avocatură, să îi somez să elibereze terenul. Ceea ce am şi făcut, numai că unii şi-au demolat, alţii nu şi-au demolat. Au fost 32 de garaje şi doar 20 au fost demolate, unii au contestat. A avut loc un proces, am câştigat la sfârşitul anului trecut, a venit hotărârea acum două săptămâni. Mai este domnul Popescu, care nu are act nici pe clădire, nici pe teren, dar tot spune că nu poate demola. Mă chinui să îl dau afară. Eu nu pot îngrădi acolo terenul, până nu fac ridicarea topo; când fac ridicarea topo, trebuie să am tot aliniamentul liber. Până când nu pleacă cel cu ultimul garaj, nu pot face ridicarea topo”, ne-a spus proprietarul terenului.

Citit 2827 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2016 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.