A sosit momentul să mă implic. CANDIDEZ!

A sosit momentul să mă implic. CANDIDEZ!
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

A sosit momentul să mă implic în viaţa cetăţii, refuz să mai stau deoparte şi să lustruiesc canapeaua cu turul pantalonilor sau să închid ochii la furtul generalizat ce se practică din toate direcţiile. Vreau să candidez pentru ca oamenii din jurul meu să nu se mai simtă singuri în faţa unei administraţii câinoase.

Îmi doresc ca cei care mă vor vota să beneficieze de condiţii decente de trai, de şcoli în care copiii lor să nu mai consume lapte expirat, profesorii să se ocupe doar de educaţie, vreau ca spitalele să oblojească răni în loc să le producă şi, mai presus de toate, am nevoie ca doza de încredere pe care mi-o veţi acorda să fie maximă. Vom reuşi împreună să eliminăm corupţia din instituţii şi angajările pe ochi frumoşi doar dacă vom forma din această clipă o echipă indestructibilă, o alianţă puternică ce-şi va concentra eforturile în vederea eradicării problemelor noastre comune.

Mai mult ca niciodată, visul meu de a deveni alesul vostru e pe cale să se împlinească şi numai Dumnezeu ştie că adevărul se află de partea noastră. Ştiu foarte bine că am un discurs de lemn şi sunt doar un politruc jenant ce mai încearcă încă o dată să prostească electoratul, dar dacă mai bagi un leu şi mai tragi o dată există şanse ca păcăneaua să-ţi aducă marele premiu. Am trăit toată viaţa din şmenuri şi comisioane, am dat şi primit şpăgi fără număr, nici eu nu mai ştiu pe câte mânuşiţe mi-am sprijinit buzele, dar sunt aici. Prezent. Sunt onorabil şi vreau să vă reprezint din nou. Mi-am aşezat progeniturile în funcţii înalte, nevasta e şi ea bine mersi. Amanta e la locul ei, are o garsonieră în centru şi ne vedem sporadic, fără să deranjăm prea multă lume. Când este nevoie, mă întâlnesc cu omul de legătură şi îmi torn colegii de la partid, aşa, ca pe vremuri.

Ce nostalgie m-a cuprins deodată, ce tremurici am la lingurică... Doamne, ce viaţă frumoasă de vechil, ce slugi mărunte şi proaste am avut la picioare... Sper din toată inima că mă veţi găsi pe buletinul de vot. Sunt acolo, sus, al doilea din dreapta. Să nu mă dezamăgiţi, vom fi o forţă care va mătura neruşinarea unui sistem înnegrit de incompetenţă şi lăcomie.

Chiar dacă acum vă cer votul pentru mine, pentru ceea ce reprezint ca om integru şi loial unor principii de echidistanţă, iau în calcul orice tip de alianţă post-electorală. Numai în acest mod vom putea face faţă buldozerului cu care tabăra hâdă a sistemului va dori să ne calce în picioare. Jur pe ce am mai sfânt că milioanele de euro puse deoparte din muncă cinstită nu se vor clinti de la locul lor. Voi încerca doar să adaug, cu îngăduinţă din partea dumneavoastră, alte câteva întru liniştea familiei mele şi a urmaşilor mei. Pe perioada campaniei nu voi folosi limuzinele de lux, nici costumele englezeşti cumpărate anul trecut. Ne vom întâlni prin pieţe şi ne vom pupa, cast, pe obraji.

Să vă fie mintea luminată, dorinţele să vi se împlinească şi să reuşim împreună ceea ce ne-am propus: alegeţi-mă cu inima deschisă, fără teama de a greşi. Am să vă răsplătesc înzecit cu o pomană bine legănată şi cu o culegere de bancuri contemporane.

Sursa: paulgabor.com


Vă reamintim că "Viaţa liberă" găzduiește, săptămânal, cele mai interesante opinii şi atitudini despre Galaţi. Cu intenția să realizăm o radiografie a societăţii civile, în care să se regăsească aspiraţiile fiecărui gălăţean care are ceva de spus, vă invităm - dacă doriți să vă implicați şi considerați că puteți ajuta cu idei şi propuneri concrete la schimbarea în bine a oraşului - să trimiteți texte pe adresa de mail a ziarului, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 3074 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.