Atenţie la cumpărăturile de Paşti! Au fost scoase de la vânzare 2,5 tone de produse cu probleme

Atenţie la cumpărăturile de Paşti! Au fost scoase de la vânzare 2,5 tone de produse cu probleme
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) au efectuat în această perioadă controale la produsele specifice Paştelui. Inspecţia făcută la 26 de societăţi comerciale s-a lăsat cu amenzi în valoare de 26.800 de lei, dar şi cu oprirea temporară de la vânzare a peste 1.650 de kilograme de produse alimentare, cantitatea oprită definitiv fiind de peste 820 de kilograme.

Deşi nu s-a găsit încă la vânzare miel, s-au constatat nereguli la alte produse din carne: spinări de raţă importate din Ungaria fără a avea traduse în limba română informațiile de pe etichetă sau pulpe de pasăre congelate fără niciun element de identificare şi caracterizare din care să reiasă termenul de valabilitate. S-au retras de la comercializare 17 kilograme de preparate din carne, dintre care 5,7 Kg (tobă, cabanos, chiftele de porc) erau expirate, restul fiind fără elemente de identificare și caracterizare.

S-a mai găsit o cantitate de 43 de kilograme de peşte fără nicio informație pe eticheta de preţ, iar 24 de kilograme de scrumbie aveau afişat termenul de valabilitate de 72 de ore, deşi din documentele prezentate a reieşit că acesta era de numai 48 de ore.

Traşi în piept la cântar

Inspectorii CRPC au descoperit că sunt nereguli chiar şi la cântărirea pachetelor cu făină şi zahăr. Au fost retrase de la vânzare 800 de kg de zahăr la care s-a constatat că nu se încadra în eroarea admisă de 15 grame la un kilogram, găsindu-se lipsă la cântar chiar şi 72 de grame. „Au mai fost descoperite cantităţi de vopsea lichidă de ouă inscripţionate cu tuş negru, care se poate şterge uşor, băuturi spirtoase cu aromă de prune inscripţionate ca fiind ţuică, produse de ciocolată şi cacao expirate, produse de patiserie neetichetate corespunzător, neputându-se identifica termenul de valabilitate, dar şi drojdie expirată ”, a declarat Carmen Tudor, inspector-şef la CRPC. Aceasta a mai precizat că seria controalelor va continua până la 30 aprilie.

Citit 1528 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2013 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.