Titularizare-pilot, la Galaţi

Titularizare-pilot, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Miercuri, 15 iulie, concursul profesorilor * Variantele de subiecte, realizate în această noapte * Subiectele şi evaluarea, la Galaţi * 249 de posturi *

Examenul de titularizare de la Galaţi stă, în acest an, sub semnul descentralizării. Judeţul nostru este unul dintre noile centre-pilot de organizare şi desfăşurare a concursului pentru profesori.

Pentru prima dată, candidaţii gălăţeni vor rezolva subiecte realizate pe plan local, de cadre didactice din învăţământul preuniversitar. Tot pentru prima dată, lucrările vor fi evaluate la Galaţi, de viitorii lor colegi, profesori din instituţiile de învăţământ din judeţ.

De altfel, niciun cadru universitar nu va fi implicat în vreun fel în examenul de titularizare, cele două comisii de evaluare (câte una în fiecare centru de concurs) fiind conduse de un inspector şcolar general adjunct sau de un inspector de specialitate.

La examenul de miercuri, organizat la Colegiul Naţional «C.Negri» şi la Grupul Şcolar Industrial de Marină, s-au înscris în jur de 2.000 de candidaţi, iar posturile titularizabile sunt în număr de 249.

Subiectele se coc la noapte

Reprezentanţii celor trei sindicate reprezentative de la nivelul judeţului, SIP, FSLI Tecuci şi «Spiru Haret», vor supraveghea, în această noapte, procedura de «coacere» a variantelor de subiecte pentru cele 54 de discipline la care se susţine mâine concursul.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi intenţionau să invite şi presa la procedura de realizare a subiectelor, dar metodologia, care nu permite accesul persoanelor străine la această etapă, le-a încurcat planurile.

«Vor fi angrenaţi în jur de 150 de profesori în realizarea celor trei variante de subiecte de la fiecare disciplină. Dintre ele va fi extrasă una singură, în dimineaţa examenului. Se va lucra într-un loc prestabilit, pe care, deocamdantă, nu îl facem public. Cel care a realizat subiectul şi a făcut baremul are şi responsabilitate pentru corectitudine. Am luat toate măsurile încât modalitatea de realizarea a subiectelor să fie în securitate maximă”, ne-a declarat preşedintele Comsiei judeţene de titularizare, inspectorul şcolar general adjunct Mitică Dudău.

Dacă profesorii lucrează toată noaptea, candidaţii sunt aşteptaţi în sălile de concurs dis-de-dimineaţă, dar nu înainte de 7,30 sau după 8,30.

Corectarea, tot la Galaţi

Subiectul nu va avea obligatoriu structura celui din anii precedenţi. Cu 60 de puncte va fi notată partea de cunoştinţe de specialitate, cu 30 de puncte partea de metodică, iar 10 puncte se acordă din oficiu. De la o disciplină la alta poate diferi însă numărul itemilor (3-4) de la partea de specialite.

«Recomandarea a fost ca subiectele să fie de dificultate medie, ca să poată fi rezolvate în cele patru ore de examen. Vrem să vedem ce ştiu candidaţii, nu ceea ce nu ştiu», ne-a declarat inspectorul şcolar.

Cert este că cei aproximativ 150 de profesori care vor face subiectele vor fi implicaţi şi în corectarea lucrărilor şi vor trebui să se descurce cu aproape 2.000 de lucrări, dacă toţi candidaţii vor fi prezenţi. Contestaţiile vor fi rezolvate însă de alte cadre didactice.

Repartizarea candidaţilor pe posturile titularizabile are loc în şedinţă publică, în perioada 20-23 iulie.

Comentariu foto: Listele cu împărţirea candidaţilor în săli se vor afişa azi, 14 iulie, după ora 16,00, la centrele de examen

Citit 1297 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.