Legea ANTIFUMAT, supusă unor noi modificări
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Legea ANTIFUMAT, supusă unor noi modificări
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Senatorii au modificat, marţi, controversata lege antifumat, una dintre cele mai dure din Europa, astfel că fumatul poate fi permis şi în spaţii închise, dacă sunt separate, complet izolate şi inscripţionate corespunzător.

"Prin spaţiul public închis se înţelege orice spaţiu accesibil public sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă", se arată în noul amendament aprobat de Comisia Juridică a Senatului cu 76 de voturi pentru.

Până acum, "spaţiul public închis" era cel care avea măcar doi pereţi şi un plafon, ceea ce făcea fumatul absolut interzis în orice pub, restaurant sau clădire pentru public.

Conform noilor modificări, fumatul va fi permis şi în spaţii amenajate pentru pacienţii din spitalele de psihiatrie. "Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop", prevede un alt amendament, propus de Comisia de sănătate.

Citit 2057 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2016 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.