Teatrul ”Gulliver” din Galați va fi REÎNFIINȚAT

Teatrul ”Gulliver” din Galați va fi REÎNFIINȚAT
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Actriţa gălăţeancă Tamara Constantinescu, care a moderat o lansare  de carte în cadrul ultimei ediţii a Festivalului internaţional de teatru de animaţie „Gulliver”, ne-a anunţat „o veste foarte bună”: ar urma să fie reînfiinţat Teatrul de animaţie „Gulliver”, rămas fără personalitate juridică (a fost, în 2010, redus la rangul de secţie pentru copii a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, cu care împarte şi sediul, după ce sediul său a fost revendicat de fotul proprietar)!

Ne-a spus că aflase vestea de la un membru al juriului festivalului, directorul Bibliotecii "V. A. Urechia": „Domul director Zanfir Ilie, care este şi consilier local în Comisia de Cultură, a discutat această problemă, pentru probabil a suta oară, şi s-a luat hotărârea ca, în cel mult un an, Teatrul „Gulliver” să aibă un sediu propriu şi să redevină teatru de sine stătător, cu sediu, cu scenă, cu birouri şi probabil cu o trupă ceva mai mare decât acum”, a anunţat actriţa şi profesoara de teatru, în aplauzele asistenţei din Galaţi şi din ţară.

Ea a mai explicat asistenţei venite din Capitală şi de la Iaşi că, în anul 2010, au fost obligaţi să iasă la pensie mulţi angajaţi ai Teatrului „Gulliver”, iar cei fără contract permanent au fost forţaţi să părăsească pur şi simplu instituţia.

Informaţia ne-a fost confirmată şi de directorul Teatrului Gulliver", Eduard Şişu, care ne-a declarat că speră să găsească deschidere şi din partea noului Consiliu Local.

Citit 8902 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Iunie 2016 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.