200 de euro la prima căsătorie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Precizări despre ajutorul oferit de naşul-stat *

Nu vine la nuntă, nu mănâncă şi nici nu bea, dar „cinsteşte” nunta cu 200 de euro. Statul contribuie şi el la fericirea cuplului care tocmai şi-a oficializat relaţia.

De la 1 ianuarie 2007, potrivit Legii nr. 396/2006, statul acordă un sprijin financiar la constituirea familiei cu condiţia ca ambii parteneri să fie la prima căsătorie. Cererea tip se completează la Starea Civilă, împreună cu declaraţiile pe proprie răspundere date de ambii soţi că se află la prima căsătorie, chiar la momentul la care cei doi îndrăgostiţi îşi depun actele.

Beneficiază de aceeaşi sumă şi tinerii a căror căsătorie a fost încheiată la autorităţile locale competente de pe teritoriul altor ţări, odată cu transcrierea certificatului de căsătorie în registrele de stare civilă române, dar şi cei care s-au căsătorit la consulatele României sau ale statului celuilalt soţ.

De acest drept vor profita şi familiile în care unul sau ambii soţi sunt cetăţeni străini ori apatrizi, dar numai dacă au domiciliul sau cel puţin reşedinţa în România. În cazul în care căsătoria s-a încheiat în străinătate, cererea se depune în termen de până la 30 de zile - de la data transcrierii în registrele de stare civilă române.

Tinerii pierd banii dacă până la data plăţii a intervenit desfacerea, desfiinţarea sau încetarea căsătoriei. Echivalentul în lei al celor 200 de euro (la cursul de schimb valutar al B.N.R. din ziua lucrătoare precedentă emiterii dispoziţiei primarului) poate fi ridicat în aproximativ o lună de la depunerea cererii, de la Casieria Primăriei. Sprijinul financiar nu se impozitează.

Citit 2984 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.