În urma solicitării "Vieţii libere", Gospodărire Urbană răspunde în privinţa dreptului de concesiune

În urma solicitării "Vieţii libere", Gospodărire Urbană răspunde în privinţa dreptului de concesiune
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În data de 14 noiembrie, "Viaţa liberă" a publicat un material, la sesizarea gălăţeanului Nicolae Raicea, în care era denunţată interpretarea regulamentului de funcţionare a cimitirelor, cu referire la înhumarea concesionarilor unui loc de veci. Mai precis, Nicolae Raicea ne-a explicat, iar Gospodărire Urbană a susţinut că înhumarea unei persoane, titular al unui act de concesiune pe un loc de veci, nu poate fi făcută în acel loc fără acordul notarial al celorlalţi titulari, dacă aceştia există. Asta deşi regulamentul de funcţionare a cimitirelor spune că "în locul de veci concesionat au drept de înhumare titularul dreptului de concesiune, soţul sau soţia acestuia, copiii şi părinţii, precum şi alte persoane în baza acordului notarial al titularului".

A doua sesizare, mai ciudată

În data de 24 noiembrie, Niculescu Constantin Dumitru, un alt gălăţean, a venit la noi cu o sesizare similară cu aceea a domnului Raicea. Acelaşi articol din regulament era pus în discuţie, dar de data aceasta diferit. Gălăţeanul ne-a explicat că, în luna octombrie a anului 2013, a făcut o solicitare către Primăria Galaţi pentru schimbarea actului de concesiune, ca moştenitor legal al mamei sale. Pe actul de concesiune figurau şi, în continuare, figurează patru concesionari, mama gălăţeanului care ne-a făcut sesizarea şi cei trei fraţi ai dânsei, actualmente toţi decedaţi.

"Din păcate, nu există nici posibilitatea unei dezbateri succesorale pentru coindivizări, aşa cum mi s-a cerut, pentru că urmaşii unchilor mei au plecat din România în 1989 şi au decedat şi ei între timp. Pentru că m-am lovit de refuzul constant al conducerii cimitirului, am studiat acea hotărâre de CL şi am constatat că aceasta nu conţine cerinţele pretinse de administraţia Cimitirului Eternitatea", ne-a explicat Constantin Dumitru Niculescu.

După două săptămâni, ADP răspunde

Deşi solicitarea către societatea Gospodărire Urbană, cea care are în administrare cimitirele gălăţene, a fost formulată înainte de publicarea cazului lui Niculescu Constantin Dumitru în ziarul nostru, răspunsul a venit abia la 14 zile distanţă, pe 8 decembrie 2016. "În ceea ce priveşte acest caz, vă comunicăm faptul că, potrivit Regulamentului pentru organizarea şi funcţionarea cimitirelor, dreptul de concesiune va putea fi transmis numai prin succesiune legală, testamentară, donaţie sau declaraţie de renunţare printr-un act notarial în favoarea Administraţiei Cimitirelor", se explică în comunicatul de presă emis de Gospodărire Urbană.

Numai că Niculescu Dumitru Constantin nu are cum să facă dezbatere succesorală, dat fiind că rudele sale decedate, titulari pe acel act de concesiune, nu au urmaşi în viaţă. Iar corpurile lor sunt înhumate în alte ţări. Societatea Gospodărire Urbană merge mai departe cu răspunsul şi spune că "în caz de deces, se poate atribui un loc de înhumare în regim de urgenţă, cerere care se va face de către soţ sau soţie sau de către rude (părinţi, copii, fraţi, surori etc)".

În concluzie, societatea spune că a procedat conform regulamentului în cazul lui Niculescu Dumitru Constantin, astfel că acuzaţiile cetăţeanului sunt nefondate.

Citit 1911 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 02:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.