Sărbătoare în lumea ONG-urilor locale. KIWANIS a sărbătorit 20 de ani de existenţă la Galaţi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Sărbătoare în lumea ONG-urilor locale. KIWANIS a sărbătorit 20 de ani de existenţă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

ONG-ul KIWANIS Galaţi a sărbătorit 20 de ani de existenţă, şi a marcat evenimentul prin organizarea celui de-al 19-lea congres al KIWANIS International. Printre invitaţii la eveniment s-au numărat membri KIWANIS din mai multe oraşe din ţară (Oradea, Sf. Gheorghe, Vaslui, Huşi, Corabia,  Turnu Măgurele, Alexandria), dar şi din alte ţări (Franţa, Luxemburg), precum şi actualul preşedinte al Kiwanis Europa, Sjoerd Timmermans. 

Seara a fost deschisă de gălăţeanca Maria Crăciun, care a cântat imnul României, dar şi pe cel al Franţei. "Am rugat-o pe Maria Crăciun să intoneze şi imnul Franţei pentru că divizia France-Monaco a KIWANIS este, de fapt, sora mai mare a KIWANIS Galaţi. Graţie lor am ajuns noi să ne înfiinţăm", ne-a explicat preşedinte KIWANIS Galaţi, Daniela Cristea. 

Cine este KIWANIS Galaţi 

ONG înfiinţat în urmă cu 20 de ani, KIWANIS Galaţi a organizat mai multe acţiuni pentru copii din judeţul nostru şi nu numai. "În septembrie, când am intrat în al douăzecelea an kiwanian, ne-am propus să devenim District În Formare. În urma inundaţiilor din judeţ, mai exact în Slobozia Conachi, ne-am mobilizat şi am strâns ajutoare pentru copiii din acea zonă. Am donat haine şi încălţăminte şi am reuşit să aducem zâmbetul pe feţele a 24 de copii proveniţi din familiile cele mai afectate. De moş Niculae, am mers la Bălăbăneşti, de unde am luat câţiva copii care nu mai văzuseră niciodată un loc de joacă. Au fost câteva ore de distracţie, jocuri, cadouri, dar şi o masă de prânz. În ianuarie le-am înmânat bursele de merit copiilor din Key Club Galaţi (Tikiro)", ne-a mai spus Daniela Cristea, preşedintele KIWANIS Galaţi. 

Oraşul nostru a fost gazda acestui al XIX-lea congres al KIWANIS International graţie guvernatorului KIWANIS România, Goia Marcela. "Anual, congresul se organizează în oraşul din care este guvernatorul KIWANIS. Anul acesta, onoarea ne aparţine", a conchis preşedinta ONG-ului gălăţean. 

Vă lăsăm cu câteva fotografii de la eveniment.

Citit 2038 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Aprilie 2017 09:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.