Peste o mie de oameni au participat, ieri, la un pelerinaj de rugăciune consacrat Înălţării Domnului şi Zilei Eroilor Neamului
Foto: Marius Prisacariu

Peste o mie de oameni au participat, ieri, la un pelerinaj de rugăciune consacrat Înălţării Domnului şi Zilei Eroilor Neamului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Alaiul format din preoţi şi diaconi ai Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, credincioşi, militari, fanfara "Valurile Dunării", condus de arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian, a pornit de la Biserica "Înălţarea Domnului", situată în Ţiglina II.

"Sărbătoarea de astăzi este un dar pe care îl facem în semn de respect, amintindu-ne de cei care au plecat cu bucurie, lăsându-şi familiile, şi iubind mai mult ţara şi libertatea, eroii neamului. Este o sărbătoare naţională a tuturor eroilor, din toate timpurile. Sunt bucuros că bulevardul Coşbuc, pe care mergem acum, a devenit o cale spre eternitate. Mergem de la Biserica "Înălţarea Domnului" la Cimitirul "Eternitatea", unde eroii sunt înfrăţiţi, români şi ai tuturor neamurilor, pentru care ne rugăm ca să păstrăm ceea ce ne-au lăsat ei: o ţară liberă şi frumoasă", ne-a declarat IPS Casian.

Pelerinajul a continuat pe bulevardul George Coşbuc, până la Monumentul Eroilor din Cimitirul "Eternitatea", unde s-a intonat imnul de stat şi s-a săvârşit o slujbă de pomenire pentru sufletele eroilor care s-au jertfit pentru libertate.

Alaiul a fost admirat pe traseu de sute de gălăţeni, unii dintre ei fiind impresionaţi, chiar dacă nu ştiau cu ce ocazie a fost organizat.

"Ne uităm pentru că-i cunoaştem pe mulţi dintre preoţii care sunt aici, ne uităm şi ne emoţionează, chiar dacă nu ştim cu ce ocazie este. Ştiu că este Înălţarea, am fost la biserică, dar de ce au făcut procesiunea nu ştiu. O să aflăm", ne-a spus o gălăţeancă.

La procesiune au participat şi foarte mulţi elevi şi profesori de la şcoli şi licee din Galaţi, pentru cei mici fiind o ocazie bună de a afla câte ceva din istoria neamului. "Am venit să fim alături de toţi cei care aduc un omagiu eroilor şi ne bucurăm să facem asta în fiecare an. Împletim tradiţia cu spiritualitatea şi credinţa, cred că nu se poate altfel", ne-a spus Mihaela Bobeică, profesor la Colegiul Naţional "Costache Negri".

Reprezentanţii autorităţilor locale, partidelor politice şi instituţiilor publice au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Români, la cimitirele militarilor germani, francezi, ruşi, italieni şi greci, dar şi la mormintele sublocotenenţilor eroi Ionuţ Cosmin Sandu şi Marius Covrig, căzuţi în Afganistan.

Citit 1753 ori Ultima modificare Joi, 25 Mai 2017 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.