Încă un proiect pe masa aleşilor. Când va fi reabilitat pasajul subteran din centrul oraşului
Foto: Marius Prisacariu

Încă un proiect pe masa aleşilor. Când va fi reabilitat pasajul subteran din centrul oraşului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Deşi de ani buni se vorbeşte despre starea avansată de degradare în care se află, pasajul subteran din centrul oraşului a fost ocolit de autorităţi, iar singurele proiecte care l-au vizat au rămas pe hârtie. Acum, Primăria îşi propune din nou să reabiliteze zona. Rămâne de văzut dacă va reuşi! 

Numărul articolelor în care s-a scris despre trecerea subterană de la intersecţia bulevardelor Brăilei şi Domnească este, deja, prea mare pentru a mai fi amintit. De amintit este, însă, nepăsarea administraţiilor care s-au perindat în fruntea oraşului, fără să îşi îndrepte în vreo clipă atenţia spre pasajul care poate, oricând, să se prăbuşească, din cauza infiltraţiilor de apă şi a miilor de maşini care trec zilnic prin zonă. 

Zeci de sesizări fără răspuns

"Am scris de mai multe ori primăriei pe acest subiect, însă nu am primit decât răspunsuri vagi, de genul vom face, vom investi, vom repara. Când şi cu ce bani, nu ni s-a spus niciodată. Este trist, pentru că acel pasaj este, deja, un pericol. Pe partea dinspre hotelul Dunărea, plafonul este rupt pe alocuri, iar atunci când plouă faci duş la intrarea în pasaj. Stau şi mă gândesc că nici restul plafonului nu este extraordinar de bun, pentru că arată uşor curbat", ne-a explicat Neculai Oprea, un cetăţean care locuieşte în zona centru. 

Primăria promite din nou 

"Pasajul subteran din piaţa Domnească este prins într-un amplu proiect de reabilitare a întregii zone centrale, care include şi aleea pietonală de la P-uri. Cel mai probabil, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest proiect va fi pusă în discuţie la următoarea şedinţă de Consiliu Local, de la finalul acestei luni. Cât va costa acest proiect nu ştim momentan, urmând să fie făcut un studiu care să determine acest lucru", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al primăriei Galaţi. 

Astfel, cetăţenii care trec zilnic prin trecerea subterană vor trebui să se uite în continuare în sus, atunci când intră în pasaj, pentru a evita să fie loviţi de vreo bucată de tavan dezlipit. "E bine că are panseluţe şi alte floricele. Că de altfel, pietrele astea de marmură sau ce-or fi cad de pe el. Dar avem flori, ce mai contează altceva...", a conchis Neculai Oprea. 

Citit 1291 ori Ultima modificare Luni, 29 Mai 2017 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.