Nu vom face naveta între farmacii pentru reţete compensate şi gratuite

Nu vom face naveta între farmacii pentru reţete compensate şi gratuite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Farmaciile din Galaţi aflate în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate eliberează reţete compensate şi gratuite şi vor continua să o facă şi în perioada imediat următoare.

„Judeţul nostru este unul dintre puţinele din ţară în care plăţile efectuate de Casa de Asigurări către farmacii sunt aproape la zi”, a precizat farmacistul Aneta Badea, vice-preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Galaţi.

În aceste condiţii, bolnavii gălăţeni nu vor împărtăşi, deocamdată, soarta multora dintre cei din Capitală, care zilele trecute s-au văzut nevoiţi să meargă de la o farmacie la alta, în căutarea uneia care să le elibereze reţeta. Acest fapt nu oferă, însă, certitudinea că probleme similare nu ar putea apărea şi la Galaţi, în viitorul nu foarte îndepărtat.

„Problema este că plafoanele alocate pentru lunile septembrie şi octombrie sunt foarte mici. S-au repartizat corect, în funcţie de adresabilitate către farmacie, dar asta poate însemna că o farmacie cu mai puţini clienţi şi-ar putea epuiza plafonul în prima săptămână din septembrie. Iar farmaciştii nu pot risca să rămână cu facturi nerecunoscute, dacă eliberează peste valoarea de contract”, a mai declarat farmacistul Aneta Badea.

„Nu vă pot spune încă nimic sigur în această privinţă, ne-a declarat preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, farmacistul Olimpia Buzia. Am putea primi din nou o sumă mare de bani necesară pentru a acoperi nevoile timp de două luni, aşa cum s-a mai întâmplat. S-ar putea debloca fondul de 10 la sută al Casei Naţionale şi ar mai exista şi alte soluţii de finanţare, cum ar fi o rectificare bugetară”.

Citit 743 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.