26 de ore de medicină „secetoasă”

26 de ore de medicină „secetoasă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actul medical de orice natură implică, înainte de toate, condiţii de igienă strictă. Curăţenia, mai ales în spitale, înseamnă şi un consum mare de apă, nu tocmai uşor de asigurat în cursul zilei de astăzi, când celor mai multe dintre spitalele gălăţene li se sistase alimentarea cu apă potabilă.

CITEŞTE ŞI   Zi de coşmar la Galaţi. Fără apă şi fără străzi

Rezerve suficiente

„Oraşul Galaţi nu are apă potabilă, în proporţie de 70 la sută, timp de 26 de ore”, a declarat astăzi dimineaţă directorul-executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.

„Celor mai multe spitale li s-a sistat apa, aşa că le-am solicitat să îşi ia măsuri pentru a preîntâmpina situaţiile neprevăzute. Cele mai multe spitale au rezervoare de colectare a apei de capacităţi mari, 300-500 de metri cubi”.

„Noi testăm standardele de calitate ale apei, iar în cazul în care aceasta este neconformă, procedăm la o clorinare de urgenţă, astfel încât apa să nu dăuneze celor care o utilizează”, a mai spus dr. Boldea.

„Ne descurcăm, dar e cel puţin incomod!”

„Un spital foarte mare este un mare consumator de apă, astfel că are şi o rezervă strategică, la care apelăm doar în cazurile speciale. Operăm doar urgenţele. Ne vom descurca, chit că este cel puţin incomod” a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

„Programul operator al spitalului nostru nu a fost afectat. Ne descurcăm, iar pentru situaţiile de necesitate avem şi rezerve de apă menajeră”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, dr. Victoriţa Ştefănescu.

Citit 1919 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.