Caravana "Aripi Frânte" a poposit şi la Galaţi

Caravana "Aripi Frânte" a poposit şi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Violenţa domestică este un subiect sensibil pentru mulţi şi adesea marea majoritate evită să vorbească despre el. Cei ce se află în situaţia de a se confrunta cu violenţa în familie ezită să ceară ajutor de la oraganele abilitate, preferând să suporte abuzul emoţional şi fizic, fie de dragul copiilor, fie de dragul unei false armonii.

Asociaţia "Necuvinte", în colaborare cu Poliţia Română, organizează caravana naţională de promovare a campaniei "Aripi Frânte". Evenimentele din cadrul campaniei au rolul de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la fenomenul violenţei în familie. Înainte de a ajunge la noi, caravana a mai poposit la Baia Mare, Oradea, Cluj-Napoca, Constanţa şi Tulcea.

La Galaţi, cei ce au luat parte la evenimentul desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute au putut viziona un scurt documentar, numit sugestiv "Aripi Frânte", realizat de Asociaţia "Necuvinte". În acesta, facem cunoştinţă cu femei de la Penitenciarul pentru Femei de la Târgşor, Prahova, care au fost condamnate pentru că şi-au ucis soţii, din cauza abuzului repetat la care au fost supuse. Acestea au ales să-şi ia soarta în propriile mâini, în loc să ceară ajutor la Poliţie, aşa cum ar fi trebuit.

Discuţiile care au urmat vizionării documentarului au ţinut să sublinieze importanţa Poliţiei în cazurile de violenţă domestică şi cum îi poate ajuta aceasta pe cei care suferă diferite forme de abuz. Preşedintele asociaţiei "Necuvinte", Simona Voicescu, împreună cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Andreea Delia Rogojină, au dialogat cu cei prezenţi despre violenţa domestică şi despre problemele care apar din cauza acesteia. Moderatoarele au punctat faptul că foarte multe femei ezită sau se tem să apeleze la ajutorul Poliţiei, fie din cauza ameninţărilor, fie din cauza concepţiei greşite că violenţa domestică este o problemă de "familie." O întrebare cheie, ridicată de Simona Voicescu, a fost "Cum ajungem noi la femeile abuzate?", semnalizând că este nevoie ca oraganele abilitate să ajungă mai aproape de cei care au cu adevărat nevoie şi să le arate că există soluţii de a ieşi dintr-o relaţie abuzivă.

Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Primăria municipiului Galaţi.        

Citit 1576 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 21:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.