Galaţiul, în competiţia pentru titlul de Capitala Tineretului din România

Galaţiul, în competiţia pentru titlul de Capitala Tineretului din România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Galaţiul râvneşte la titlul de Capitală a Tineretului din România, pentru care şi-a depus candidatura şi aşteaptă desemnarea finaliştilor. Programul a fost lansat în anul 2016 şi de atunci a atras tot mai mulţi doritori. Acesta funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului şi este cel mai ambiţios program destinat tinerilor.

În cadrul programului, autorităţile locale colaborează cu organizaţiile neguvernamentale şi cu mediul privat şi le oferă tinerilor şansa de a se afla în centrul procesului de dezvoltare urbană. Practic, proiectul doreşte îmbunătăţirea vieţii tinerilor şi a activităţilor lor, dar şi deschiderea unor noi posibilităţi pentru aceştia.

În fiecare an, un oraş primeşte, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România şi este sprijinit financiar, respectiv prin formare şi consultanţă, în pregătirea şi implementarea iniţiativelor din dosarul de candidatură.

Primul oraş care a primit titlul de Capitala Tineretului din România este Timişoara. La momentul actual, Bacău este cel care deţine titlul. Acesta va preda ştafeta pe 2 mai 2018, de Ziua Naţională a Tineretului. Oraşul care câştigă acest titlu va primi din partea Băncii Comerciale Române (BCR), coiniţiator al programului, un premiu în valoare de 50.000 de euro.

Anul acesta, s-au înscris în competiţie Alba Iulia, Ploieşti, Satu Mare, Suceava, Baia Mare, Iaşi şi Galaţi. La finalul primei etape, vor fi desemnaţi trei finalişti, câştigătorul urmând să fie ales pe 12 noiembrie, în cadrul Summitului Tinerilor, care va avea loc în actuala Capitală a Tineretului, Bacău.

Programul este coordonat de Guvernanţa Capitalei Tineretului din România - Consiliul Tineretului din România (CTR), Federaţia Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT şi Banca Comercială Română (BCR).        

Citit 1277 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2017 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.