Tinerii gălăţeni se alătură manifestărilor de la Mărăşeşti

Tinerii gălăţeni se alătură manifestărilor de la Mărăşeşti
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la victoria în cea mai importantă operaţiune militară desfăşurată de Armata Română în timpul Primului Război Mondial, platforma unionistă "Acţiunea 2012" organizează o deplasare la Mausoleul de la Mărăşeşti, duminică, 6 august.

Bătăliile de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz sunt o pagină şi din istoria Galaţiului, pentru că la acestea au participat şi militarii din Regimentul 11 Siret, în luptele respective pierzându-şi viaţa peste 8.000 de ostaşi gălăţeni.

Frumoasa iniţiativă le aparţine tinerilor din cadrul platformei "Acţiunea 2012", care şi-au dorit să ia parte la evenimentele organizate de autorităţile vrâncene cu ocazia a 100 de ani de la importanta victorie. Conform lui Adrian Popescu, reprezentant al platformei la Galaţi, toate locurile din autocare sunt ocupate, însă gălăţenii care doresc să se alăture demersului pot veni cu maşinile personale.  Acesta a mai ţinut să puncteze şi că evenimentul este posibil datorită membrilor din "Acţiunea 2012", care cotizează în fiecare lună suma de 100 de lei, sumă folosită tocmai în astfel de scopuri. "Autorităţile locale nu s-au arătat interesate de iniţiativa noastră, aşa că a fost nevoie de autofinanţare. Din păcate, nici în trecut nu am putut colabora în vreun fel", declară Adrian Popescu, iniţiatorul acestui demers.

Pentru eveniment, Adrian şi colegii lui vor avea cu ei bannere cu diferite mesaje specifice momentului, dar şi un tricolor al României care va măsura 60 de metri.

"Pe lângă ce ne-am propus să facem la Mărăşeşti, mai dorim să atragem atenţia şi asupra centenarului Marii Uniri, care va fi în 2018, pentru a trezi interesul autorităţilor. Acum vor fi prezente oficialităţi din cadrul MApN, dar şi preşedintele României, Klaus Iohannis", mai spune Adrian Popescu.

După manifestări, va urma o serie de concerte la Mausoleul din Mărăşeşti, unde vor cânta mai mulţi artişti, printre care Gheroghe Zamfir, Eugen Sârbu, Nicolae Furdui Iancu şi Paula Seling.

Tinerii din cadrul platformei unioniste "Acţiunea 2012" doresc ca, anul viitor, să organizeze cel mai mare marş colectiv, intenţionând să meargă pe jos de la Alba-Iulia la Chişinău, cu ocazia centenarului Marii Uniri.

Citit 1750 ori Ultima modificare Miercuri, 02 August 2017 21:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.