UPDATE / Simona Halep rămâne numărul unu mondial cel puţin încă trei săptămâni

UPDATE / Simona Halep rămâne numărul unu mondial cel puţin încă trei săptămâni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE, 14.10: Ana Bogdan a ratat calificarea în sferturile de la Shenzen, după un meci echilibrat cu Kristina Plişkova: 6-4, 7-6


UPDATE: Simona Halep a învins-o pe chinezoaica Ying-Ying Duan (91 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-2 în optimile de finală ale turneului International de la Shenzhen. În urma acestei victorii, Halep şi-a asigurat rămânerea pe locul 1 în clasamentul mondial pentru cel puţin următoarele trei săptămâni. Următoarea adversară a Simonei Halep va fi Aryna Sabalenka din Belarus, locul 73 WTA, care a trecut în optimi, cu scorul 6-1, 6-1, de Danka Kovinici (Muntenegru, 124 WTA). Partida va avea loc joi, după ora 9.00.

Şi Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală, în urma victoriei, scor 4-6, 6-1, 6-2, din partida cu Ekaterina Alexandrova (Rusia, 96 WTA). Begu (43 WTA) va juca pentru un loc în semifinale cu Timea Baboş (Ungaria, 55 WTA), joi, de la ora 6.00.


Simona Halep mai are nevoie de o singură victorie, să treacă în această dimineaţă de chinezoaica Ying-Ying Duan, pentru a fi sigură că rămâne în fotoliul de lider mondial şi săptămâna viitoare, implicit să fie sigură că la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, va fi cap de serie numărul 1.

Halep avea mari emoţii la început de an şi era obligată să câştige titlul de la Shenzhen (China) pentru a rămâne pe primul loc WTA, întrucât Garbine Muguruza (Spania) se afla la doar 40 de puncte în spatele ei. Însă, misiunea Simonei a devenit una relativ uşoară, după ce Muguruza a abandonat, marţi dimineaţă, la debutul în turneul Premier de la Brisbane (Australia), din cauza unor crampe musculare. Iberica (2 WTA) a fost nevoită să se retragă în timpul partidei cu Alexandra Krunic, din turul secund, la scorul de 7-5, 6-7, 2-1.

Astfel, Muguruza a pierdut 130 de puncte şi cu un total de 6.005 puncte nu mai poate urca pe locul 1 după retragerea de la Brisbane, în timp ce Halep nu poate coborî mai jos de 6.145 de puncte.

Singura tenismenă care o mai poate detrona pe Simona Halep este Caroline Wozniacki, însă constănţeanca poate rezolva ecuaţia primului loc dacă se califică, astăzi, în sferturi la Shenzhen, situaţie în care Wozniaki n-ar mai avea cum să o depăşească. Acest obiectiv nu ar trebui să reprezinte o problemă, Halep urmând să întâlnească o jucătoare modestă în optimile de finală, pe Ying-Ying Duan, chinezoaică aflată pe locul 91 WTA. Meciul va avea loc în această dimineaţă şi le va pune pentru a doua oară faţă în faţă pe cele două. Românca a câştigat cu 3-6, 6-3, 6-2 precedenta confruntare, la Eastbourne, în 2017.

În varianta în care Halep pierde în optimi la Shenzhen, Caroline Wozniacki trebuie să câştige titlul de la Auckland pentru a prelua şefia clasamentului WTA. Cu o victorie în faţa lui Duan, Halep va ataca, pentru prima dată în carieră, un turneu de Mare Şlem din poziţia de număr 1 mondial şi principală favorită la câştigarea competiţiei.

În primul tur, Halep a învins-o, scor 6-4, 6-1, pe americanca Nicole Gibbs (110 WTA).

Continuă şi Ana Bogdan

Ana Bogdan (România, 105 WTA) a reuşit, marţi dimineaţă, o calificare de senzaţie în optimile de finală ale turneului de la Shenzhen, după ce a depăşit-o pe Camila Giorgi (Italia, 80 WTA), scor 6-4, 6-2. Astfel, Bogdan se alătură Simonei Halep şi Irinei Begu în programul optimilor de finală, toate trei urmând să joace în această dimineaţă. Ana Bogdan o va întâlni pe Kristina Plişkova (Cehia, locul 61 WTA), iar Begu pe Ekaterina Alexandrova (Rusia, 96 WTA). Toate trei vor juca pe terenul central: Begu intră pe terenul central în primul meci al zilei, de la ora 6.00, Halep - în al treilea (după ora 9.00), iar imediat după aceea va juca Ana Bogdan.

Show românesc la dublu

La Shenzen, a fost spectacol de zile mari în duelul 100% româneasc din sferturile de finală, dintre Simona Halep/ Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu/ Irina Bara, cu un final de meci ce a avut o evoluţie uluitoare a scorului. Halep şi Begu s-au impus cu 4-6, 6-4, 13-11, după ce au fost conduse cu 7-0 în super tie-break. Buzărnescu şi Bara au avut cinci mingi de meci, la 9-6, 10-9 şi 11-10!

Sorana, învinsă la Brisbane

Sorana Cîrstea (37 WTA) a părăsit întrecerea primului turneu al sezonului în turul al doilea, al optimilor de finală, fiind învinsă categoric de Anastasija Sevastova (16 WTA), scor 6-2, 6-1. În primul tur, Sorana Cîrstea se impusese cu 7-6 (3), 6-1 în faţa americancei Jennifer Brady (65 WTA).

Citit 1221 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.